SEGRE

Creado:

Actualizado:

Encara amb la visió del castell de focs de la Festa Major, voldria posar de manifest com la ciutat ha acollit de grat totes les activitats i constatar que, molt possiblement, estem davant d’un moment excel·lent per reflexionar sobre aquesta realitat que vivim i que, segurament, ja deu formar part d’aquella “nova normalitat” que tantes pàgines de paper va emplenar, ara fa un any, en plena crisi pandèmica per la Covid.

El mes de maig ens regala signes de progressiva recuperació amb més de 700 visites al Centre d’Informació de Turisme de Lleida aquests primers dies festius de maig. Amb una Fira de Titelles que va penjar el cartell de sold out. I amb iniciatives gastronòmiques que ens remeten a l’Aplec del Caragol o als diferents Menús de Lleida que ofereixen els restaurants que participen a la campanya de Turisme de Lleida. Un mes de maig festiu per Lleida en què les altres activitats habituals, Moros i Cristians i Aplec, s’ajornen a noves dates, però amb l’esperit de poder-se celebrar amb les màximes condicions de seguretat.

La ciutadania de Lleida tenia ganes de tornar al carrer i, deixant al marge les persones imprudents, hem vist com en general hi havia un clima de Festa Major basat en la seguretat i el compromís per protegir-nos els uns als altres del contagi per coronavirus. En aquesta línia, anem veient com es van obrint les portes dels sectors econòmics i turístics.

La restauració torna a recuperar els sopars, que són un dels motors d’aquesta economia i tarannà mediterrani de la nostra ciutat i la nostra cultura. Els restaurants de la ciutat han adaptat els seus establiments a l’absoluta seguretat i van obrint portes des del convenciment de saber que faran bé la seva feina.

Des de la Paeria hem tornat a apostar per la vianalització de determinats carrers de la ciutat per fomentar aquesta cultura de les terrasses i afavorir la pacificació en determinades zones. .

Però la normalitat la veiem en molts altres nivells. Fa un parell de setmanes vam poder participar de la progressiva activació en el marc del turisme de negocis i el Lleida Convention Bureau va tornar a participar al Meeting & Incentive Summit, (MIS), d’on han sorgit una cinquantena de cites amb professionals del turisme de reunions per donar a conèixer l’oferta MICE de la ciutat de Lleida.

D’altra banda, des de Turisme de Lleida estem preparats per tornar a tenir presència en la propera edició de FITUR del 19 al 23 de maig, a Madrid, i, al juny, la ciutat de Lleida també tornarà a tenir presència a la propera edició de B-TRAVEL, a Barcelona. Ens interessa recuperar la promoció de la ciutat de Lleida als mercats prioritaris. En un altre àmbit, Lleida serà un dels atractius que destaca la xarxa de Ciudades Ave, per potenciar les destinacions de la xarxa i les activitats que s’hi poden fer, des d’ara i durant tot el període d’estiu.

Mentre la normalitat va endreçant les activitats i el dia a dia, des de Turisme de Lleida estem treballant en una nova campanya que participi d’aquesta normalitat i que esdevingui un revulsiu per a l’autoestima de les ciutadanes i els ciutadans de Lleida, però també un pol d’atracció per a totes aquelles persones que encara no ens coneixen. Tenim a punt d’eclosió amb les noves rutes del projecte Raimat Natura, que impulsa el celler d’acord amb la línia de turisme agrointel·ligent del projecte europeu Inno4agro, que impulsen la Paeria, Turisme de Lleida, la UdL i PCiTAL.

Al mes de juny podrem gaudir d’un parc de natura de 700 hectàrees que comptarà amb un centre d’interpretació i oferirà tres rutes de franc, una de les quals accessible per a persones amb mobilitat reduïda i vorejarà el pantà de la Clamor Baixa.. La ciutat continua apostant per l’estendard del turó de la Seu Vella com a pol d’atracció, sense deixar de banda l’interès creixent pel turó de Gardeny i el castell Templer, o per les visites guiades setmanals que, malgrat la situació de pandèmia, omplen data rere data. La ciutat de Lleida és viva. Des de Turisme de Lleida continuem treballant per oferir la ciutat al món i que el món entengui, estimi i senti la necessitat de conèixer Lleida i la seva ciutadania.

tracking