SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Els reptes de govern a l’inici del curs polític

Creado:

Actualizado:

Comença un nou curs polític. Passat l’equador del mandat, i després d’un any i mig de pandèmia, donem inici al curs polític –i escolar– amb la mateixa il·lusió que fa dos anys, amb les piles ben carregades per encarar la recuperació de la ciutat.

Obrim l’agenda del nou curs amb molts reptes i projectes sobre la taula. Com va afirmar fa uns dies el president Pere Aragonès, “volem liderar la transformació social, feminista, verda i democràtica”. Amb aquestes idees per bandera, des del Govern de la Paeria seguirem treballant en la línia d’aquests dos anys en què hem construït els fonaments d’un govern municipal republicà, posant les persones i les seves necessitats al centre per recuperar la ciutat i fer-la créixer en tots els aspectes.

–Transformació social. Després d’una campanya agrària en què hem consolidat una millor atenció a les persones temporeres, dignificant tots i cadascun dels recursos que oferim, ens toca pensar ja en la campanya de l’estiu vinent. Consolidant els objectius aconseguits aquest any, amb la construcció de l’Equipament Comunitari de Múltiples Usos (ECMU) donarem resposta a una demanda històrica de la ciutat de Lleida.

I com que sense educació no hi ha transformació, amb la construcció de la nova Escola de Pinyana-Balàfia –gràcies a l’impuls conjunt amb el departament d’Educació– acabarem amb les aules prefabricades a la nostra ciutat. Aquesta és, sens dubte, una de les millors notícies que podrem tenir el curs vinent.

Totes i cadascuna de les polítiques que impulsem des del Govern de la Paeria han d’anar de la mà de la ciutadania, han de teixir xarxes i han de fer comunitat. Després de l’èxit de la primera edició del Pot Fest, el 2022 les parets de la Bordeta lluiran art i valors comunitaris. Com també ho faran les Festes de la Tardor que estem a punt de gaudir. Estem al costat del sector de l’oci i del sector cultural per poder donar a la nostra joventut les píndoles d’esperança i il·lusió que es mereixen.

–Transformació feminista. Des del compromís més ferm per defensar els drets de les persones i combatre d’arrel l’heteropatriarcat, continuarem impulsant polítiques feministes amb el suport i la cooperació de la resta d’institucions. Tirarem endavant l’ampliació de l’Hotel d’Entitats Feministes, amb 5 nous espais a la Casa dels Artistes i Artesans.

Una transformació feminista des de la base, treballant la coeducació i la diversitat des de ben petits. Des de la donació de contes i material educatiu inclusiu fins a la posada en marxa del projecte Espais que Eduquen, Patis per a Tothom.

–Transformació verda. La Lleida 2030 que volem passa per tirar endavant projectes que vagin de la mà amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles. És necessari consolidar una Lleida verda que sigui un bon llegat per a les properes generacions. Treballarem per millorar el manteniment dels parcs i arbres de la nostra ciutat.

En els propers mesos, durem a terme el pla de manteniment, conservació i millora urbana per posar fil a l’agulla a una de les mancances que –en som conscients– té la ciutat de Lleida: el civisme i la neteja. No defugim els problemes, el nostre deure és encarar-los i posar-hi solució.

Treballarem per millorar el servei de porta a porta, per consolidar-lo a aquells barris on ja funciona i per trobar els millors mecanismes i consensos per anar-lo ampliant. Una ciutat verda i sostenible passa aconseguir uns bons números de reciclatge.

–Transformació democràtica. Més integritat, més transparència i major participació. No entenem la política d’una altra manera. Amb la constitució del Consell de Ciutat, un bon funcionament dels Consells de Zona i una relació sana i honesta amb les associacions i entitats de la ciutat serem capaços de construir una ciutat compartida, basada en el respecte i la cohesió entre barris per sumar en els objectius comuns de ciutat.

La Covid-19 va accelerar una transformació digital que ha arribat per quedar-se. Amb l’elaboració d’un nou web i la definitiva digitalització de la major part dels processos administratius, aconseguirem apropar la institució als lleidatans i lleidatanes.

Volem una Lleida que funcioni. Volem reactivar l’impuls econòmic i ser una ciutat mereixedora i preparada per rebre i captar inversions dels fons europeus Next Generation. Volem continuar amb la represa de fires com Municipàlia o la Fira de Sant Miquel, que ajudaran que les empreses recuperin la seva activitat i fer que el motor econòmic de la ciutat comenci a rodar de nou.

Tenint en compte totes les fites que hem aconseguit en tots els àmbits de les nostres regidories i, per descomptat, sense oblidar la gran tasca de la regidoria de Salut en la gestió de la crisi sanitària, hem demostrat que estem preparats. Així doncs, donem el tret de sortida al curs polític amb l’objectiu d’esdevenir un Govern més compacte i responsable. Estem preparats per liderar el canvi a la ciutat de Lleida amb la vista posada en el 2023.

tracking