SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Municipàlia: punt de trobada del món local

Creado:

Actualizado:

Des del pròxim dimarts 19 d’octubre, i durant tres dies, tindrà lloc al recinte de la Fira de Lleida, als Camps Elisis, la fira Municipàlia. Des de l’any 1981 Municipàlia és la fira de referència en les àrees d’equipaments i serveis urbans municipals, medi ambient, tractament de residus i solucions per a les administracions locals i comarcals. És el certamen internacional líder del sector a Espanya i cada dos anys situa Lleida com el gran referent del món local. Va ser la primera fira del sector i en l’actualitat ha esdevingut un espai comú en què poder compartir coneixements amb experts i administracions.

Des de la darrera edició han passat dos anys difícilment imaginables en aquells dies de la tardor del 2019. La pandèmia ha castigat de manera despietada l’economia del nostre país i també, com no podia ser d’altra manera, les finances municipals. Ara és temps de recuperació. Municipàlia és una oportunitat per tornar a la senda de la innovació i la inversió en el sector públic, sempre pensant a fer dels nostres pobles i ciutats uns llocs de residència i convivència amb una millor qualitat de vida.

El reconeixement per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a la fira Municipàlia (i també a la de Sant Miquel i Eurofruit) amb el distintiu de fires internacionals, reforça l’estratègia i projecció internacional de la Fira de Lleida i la posiciona com la sisena entitat firal a escala estatal pel que fa al nombre d’esdeveniments internacionals.

La fira comptarà enguany amb uns 300 expositors i una superfície total ocupada de 21.500 metres quadrats. L’alta demanda ha fet necessari habilitar una carpa de mil metres quadrats per donar resposta a la demanda de més superfície coberta.

També s’està registrant un elevat nombre d’inscripcions de visitants professionals per a les més de 40 activitats paral·leles.

Per tot això, i fent balanç d’aquests dos complicats anys, voldria valorar la capacitat de treball i resiliència dels organitzadors, la fundació Fira de Lleida, que ha estat capaç de reinventar-se i de trobar noves fórmules i tipologies de fires, combinant els formats presencial i digital per adaptar-se als nous i complicats temps que ens ha tocat viure.Cal aprofitar que tota aquella fira de certa magnitud té, amb tota seguretat, un important retorn per a la ciutat organitzadora, i la seva àrea territorial d’influència. Tant en termes de generació d’activitat econòmica com pel que fa a la creació d’ocupació.

La celebració d’una fira té un doble impacte econòmic: per una banda, totes aquelles despeses necessàries per a la seva posada en funcionament i, d’una altra, l’afluència d’expositors i visitants de fora que gasten en allotjament, restauració i altres béns i serveis.

Totes aquestes despeses suposen una injecció d’ingressos, i la generació de producció i ocupació local i regional.Municipàlia és d’aquells esdeveniments que converteixen la nostra ciutat en un referent geogràfic, un punt estratègic, un lloc d’interessos comuns de tota una regió. En definitiva, fan que Lleida reforci el seu paper de capital.

Tot i això, no n’hi ha prou amb ser capital.

Cal exercir-ne. Cal voler-ne ser.

Cal creure’s el paper que ens dona la geografia i assumir la responsabilitat de liderar el territori.

De ser aixopluc de les poblacions del nostre entorn. De compartir oportunitats i no fagocitar els creixements d’altres.

Municipàlia és tot això i n’estem orgullosos.L’activitat firal és un termòmetre de l’activitat econòmica i de l’esperit comercial i emprenedor d’una ciutat o d’un territori.

Això ha de ser Lleida: un instrument de creació de riquesa, de progrés i desenvolupament al servei de les comarques de Ponent i de Catalunya. Als que estimem Lleida ens agradaria que fos reconeguda com un motor de progrés, com un pol d’atracció econòmica, empresarial i cultural, com el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals i col·lectius.

En aquest sentit, la Fira de Lleida ens marca aquest camí de compromís i perseverança cap al progrés de les nostres terres.

Els encoratjo i els felicito per la seva gran tasca.A tots els alcaldes, regidors, tècnics municipals i ciutadania en general, us convido de cor a visitar Municipàlia, a millorar els serveis dels vostres municipis i a gaudir de la nostra ciutat. Bona fira!.

tracking