SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Torreblanca-Quatre Pilans: feina, il·lusió i resultats

Creado:

Actualizado:

Fa uns dies rellegia el llibre ‘La Bona Sort. Claus per a la prosperitat’, escrit per Fernando Trías de Bes i Àlex Rovira. El llibre defineix la diferència entre la sort –un fet aleatori i afortunat– i la bona sort –una circumstància que esdevé a causa de diverses accions prèviament realitzades–.

A més a més, el llibre especifica que la sort (i allò que t’aporta) és efímera, “el que fàcil aconseguim, més ràpid ho perdem”, ja que no ens ha costat esforç. A diferència de la bona sort, en què allò que ens ha costat un sacrifici i una dedicació ho cuidem i ho valorem més i les seves conseqüències positives són més duradores.

Array I en aquest context és en el qual ens trobem ara que el polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans és més a prop de ser una realitat. Molts diran que és sort i que és fruit de ser al lloc adequat al moment adequat.

Doncs no. Aquests mateixos són els que no saben distingir la sort de la bona sort. El nou polígon que tindrem a la ciutat és fruit de molta feina prèvia.

Des de l’inici del mandat, vam apostar per tirar endavant el projecte que feia molts anys que estava aparcat a un calaix i només servia per anomenar-lo en temps d’eleccions. La setmana passada va fer dotze anys que la Comissió d’Urbanisme de Catalunya va acordar informar favorablement del caràcter estratègic i territorial del sector Torreblanca-Quatre Pilans. No s’havia fet cap més pas en aquest sentit.

Més de dues legislatures socialistes perdudes i una carpeta de màxima transcendència oblidada. D’ençà que vam iniciar el mandat, des del govern de la Paeria la nostra aposta clara va ser desenvolupar d’una vegada per totes el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans. Així, per iniciativa de la Paeria i fruit de les converses amb la Generalitat, la Comissió de Territori de Catalunya de 24 de juliol de 2020 va adoptar l’acord d’iniciar el procediment de formulació del Pla Director Urbanístic d’activitat econòmica de la plana de Lleida, que inclou els terrenys de Torreblanca-Quatre Pilans.

Ja portem prop d’un any i mig d’intensos treballs de redacció i estem en la fase final.L’any 2022 serà el de l’aprovació d’aquest Pla Director que transformarà el sòl de rústic a industrial. Cal dir, però, que durant aquests mesos des de la Paeria no hem estat aturats. No ens hem cansat de fer saber tant a administracions com a potencials inversors tot el capital que té Lleida i la gran riquesa que pot representar el nou sòl industrial de què disposarem aviat.

Tenim una ubicació geoestratègica de primer nivell per convertir-nos en un punt de referència europeu en termes d’indústria i logística. Lleida és una ciutat atractiva per viure-hi, amb una bona qualitat de vida i unes condicions òptimes per desenvolupar projectes a escala familiar i laboral.Tenim una gran Universitat i malauradament dia rere dia, i per culpa de no tenir una indústria prou consolidada, veiem com perdem capital humà qualificat que se’n va a zones més industrialitzades on tenen un futur laboral més pròsper. Per això el projecte de Torreblanca és essencial per mantenir el coneixement, créixer com a ciutat i permetre als joves lleidatans desenvolupar el seu projecte vital al territori que els va veure néixer.Les notícies dels darrers dies sobre possibles inversors interessats en la nostra ciutat són la prova que avui en dia Lleida està en el mapa de les grans empreses que volen invertir al sud d’Europa.

Això no seria possible sense la feina intensa, i també discreta, que s’ha fet en els darrers dos anys des del Govern de la Paeria amb especial menció als tècnics de la regidoria d’Urbanisme. Hem llaurat i adobat el terreny i ara és l’hora de recollir els fruits. La bona sort de Torreblanca-Quatre Pilans ha estat buscada, lluitada i treballada.

El 2019 ens vam trobar uns terrenys rústics sense cap perspectiva de deixar de ser-ho. Si avui encara estiguessin en aquella situació de deixadesa, no tindríem cap possibilitat de rebre activitat econòmica a Lleida. Per sort no és així, estem a pocs mesos de poder oferir al món, sí, al món, un gran actiu de la nostra ciutat.Les tramitacions urbanístiques, com no pot ser d’altra manera, han d’incorporar les màximes garanties i això les fa molts cops lentes i feixugues.

Per això, després de mesos de feina intensa ens omple de satisfacció començar a veure resultats. Som conscients que cada pas que fem cap a fer una ciutat millor es transforma immediatament en una obligació i en una gran responsabilitat. L’obligació de continuar treballant per aquest objectiu i la responsabilitat de fer realitat allò que molts hem esperat des de fa molts anys: promoure una veritable revolució industrial a la Lleida del segle XXI.

tracking