SEGRE
En David ve del dentista

En David ve del dentista

Creado:

Actualizado:

Es comparteixen cada dia (a Facebook, a Instagram, en els grups de WhatsApp) fotos i vídeos de nadons d’allò més divertits. Segons una estadística realitzada en el Regne Unit, una parella humana pot arribar a penjar unes 1.500 fotos dels seus plançons abans que facin cinc anys. Nadons i gatets constitueixen el contingut més tendre d’internet. Milions de persones han vist el cèlebre vídeo David after dentist, on es pot veure com un nen de set anys contesta a les preguntes del seu pare, encara sota els efectes de l’anestèsia.

Com que el vídeo és del 2009, caldrà esperar l’any 2020, quan el David en farà 18, per saber què en pensa, de la seua involuntària popularitat. Tant pot ser que n’estigui encantat com que reaccioni com la jove austríaca de 18 anys (ho explica la revista Die Ganze Woche) que ha denunciat els seus pares per haver penjat a Facebook mig miler de fotos de la seua infantesa a pesar que des dels 14 anys els demanava que les retiressin.

La primera ecografia, les trobades familiars, els viatges, les festes d’aniversari –la immensa majoria dels pares pengen fotos on es veuen els amiguets dels seus fills, sense demanar autorització als pares d’aquests– o el carnaval proporcionen material més que suficient per haver fet àmpliament pública la vida d’un noi o d’una noia que acaben d’arribar als 14 anys.

En la pràctica, compartir sense massa restriccions l’àlbum familiar a través d’aplicacions gratuïtes (perquè són empreses comercials basades en la publicitat i en l’ús de les dades dels consumidors) resulta més aviat contradictori amb la tradicional recomanació de no parlar amb desconeguts (quan són petits) o la de no compartir segons quina informació, més endavant, quan comencen a usar internet o el mòbil. Cal que esperem que en David hi digui la seua?

tracking