SEGRE
Chi lo sa

Chi lo saSEGRE

Creado:

Actualizado:

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va confirmar divendres que el govern espanyol pretén acabar amb el model lingüístic educatiu català i que començarà modificant els formularis de preinscripció per al curs vinent. Embarcat en una ferotge competència amb Cs –partit que va néixer a Catalunya, per enfonsar el model escolar–, el PP ha de demostrar que encara pot ser més dur amb els elements més delicats de la societat catalana –la llengua, en aquest cas– i sembla decidit a aprofitar a fons la pròrroga del temps d’aplicació del 155.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha criticat la intenció del govern espanyol d’impulsar un model segregador, que posaria en perill el model de convivència lingüística i reduiria les oportunitats de les persones nouvingudes, i s’ha referit a la urgència de constituir un govern i “foragitar el 155 del paisatge polític del país i de les institucions”. Gairebé dos mesos després d’unes eleccions celebrades en una situació que continua essent absolutament excepcional, els catalans han donat mostres suficients de paciència, esperant que l’arc polític republicà assoleixi acords per implementar els resultats del 21-D, assumeixi la responsabilitat que els han donat les urnes i parli clar a la ciutadania.

Finalment, quatre mesos des de l’empresonament de Jordi

Sànchez

i Jordi Cuixart, els bisbes catalans s’han pres la molèstia de publicar una nota conjunta per expressar la seva “preocupació” i demanar una “reflexió serena” sobre els empresonaments. Em demano, finalment, si els nostres bisbes han fet memòria de quan l’any 2013 el papa Francesc va explicar que alguns diumenges trucava per telèfon a presos de les presons de Buenos Aires i que després de penjar es preguntava: “Per què ell i no jo?”

Chi lo sa.

Chi lo sa

Chi lo saSEGRE

tracking