SEGRE
L’1-O a Lleida

L’1-O a LleidaSEGRE

Creado:

Actualizado:

Els que sospiraven perquè s’oblidessin ràpidament els fets que es van produir a Catalunya i a Lleida l’1-O del 2017 s’han equivocat de mig a mig. Hi ha tensió al carrer i hi ha tensió al Congrés i al Parlament, precisament perquè el govern espanyol va decidir portar al límit la societat catalana, aplicar la violència contra persones indefenses i empresonar o provocar l’exili d’alguns dels seus representants democràtics. I no només l’Estat no s’ha excusat per la violència de l’1 d’octubre, sinó que continua exercint un assetjament constant contra alcaldes, parlamentaris i ciutadans.

Mentrestant, a Lleida, un centenar d’advocats lleidatans agrupats en l’associació Advocacia per la Democràcia han presentat una querella al jutjat d’instrucció número 1, perquè s’investigui l’actuació del coronel Pérez de los Cobos i de l’exsubdelegada Imma Manso, en una dotzena d’actuacions a la demarcació de Lleida. D’entrada, és molt important que el jutge hagi acceptat aquesta querella pels delictes de drets individuals, tortura, prevaricació i desordres públics, presentada per l’associació.

En canvi, no sembla pas que el nostre govern municipal tingui cap intenció de modificar la seua posició de suport a la intervenció policial que va estar a punt de costar la vida a un votant de la Mariola, entre altres danys personals. A molts lleidatans i lleidatanes ens agradaria que –com ha passat a Barcelona i en altres municipis catalans– la Paeria s’impliqués en la investigació d’aquells fets, però em temo que haurem d’esperar asseguts. L’envitricollada composició de la cambra municipal i l’enrocament de l’actual govern de la ciutat fan pràcticament impossible que es produeixi –abans d’acabar la legislatura– ni tan sols alguna manifestació d’interès o solidaritat amb les víctimes de les agressions de l’1-O de l’any passat.

tracking