SEGRE

Creado:

Actualizado:

Recordo que de petit, quan mirava fotografies i mapes de llocs llunyans i somiava que algun dia hi aniria, n’hi havia una que em cridava especialment l’atenció: es tractava del palau Jag Niwas (Palau del Llac) situat a Udaipur, zona del Rajasthan a l’Índia. La imatge era molt impressionant: es veia un petit palau de marbre blanc de formes elegants, situat al bell mig d’un llac. I ja en aquell moment vaig tenir clar que jo algun dia aniria a veure aquest palau tan atípic.

Al final, com en els contes dels nens bons, el somni es va fer realitat i vaig poder visitar-lo. Ara el palau de Jag Niwas, que va ser construït com a palau d’estiu sota la direcció del Maharana Jagat Singh II de la dinastia dels Mewar, és un hotel que es diu Lake Palace. El tema del llac és més curiós: té un nom curiós –Pichola– i es tracta d’un llac artificial que, a vegades, per motius de sequera, es queda sense aigua. Quan passa això la gent hi arriba caminant o en cotxe. Una visió força diferent de la idíl·lica imatge d’un petit palau enmig d’un llac d’aigües blaves.

El palau es va construir durant tres anys i es va inaugurar l’any 1746. Va patir llargs períodes de deteriorament i abandonament. No va ser fins a l’arribada de Bhagwar Singh que va canviar aquesta dinàmica destructiva. Ell va decidir transformar-lo en el primer hotel de luxe de la zona. L’any 1971 es va quedar el palau la cadena d’hotels Taj Hotels Resorts and Palaces. L’any 1983 hi van rodar part de la pel·lícula Octopussy de James Bond, fet que va donar una empenta definitiva a la imatge del hotel.

Per les vuitanta-tres habitacions del Lake Palace, hi han passat personatges com la reina Isabel II o Jacqueline Kennedy i els Royal Butlers actuals de l’hotel són encara descendents dels antics criats del palau. Si hi van, agafin la barca de trasllat del moll privat que tenen, cap a la posta del sol. S’aproparan al palau amb un joc de llums i colors impressionant, i quan arribin els rebran amb una pluja de pètals de rosa per donar-los la benvinguda. Potser per això i per l’exquisidesa d’instal·lacions i serveis, han fet que es voti el Lake Palace com l’hotel més romàntic de l’Índia i del món.

tracking