SEGRE
Qüestió d’Estat

Qüestió d’EstatSEGRE

Creado:

Actualizado:

El que estem vivint a Catalunya és una demostració que la lluita contra l’anomenat procés és una qüestió d’Estat que passa per sobre de tot. Analitzem-ho: una sola família de tota una classe considera que es parla poc castellà i rep l’empara de tribunals, partits polítics i les portades de tots els mitjans de comunicació. Una noia contesta una resposta en castellà –en un joc en català a TV3– i li anul·len la resposta per no haver-la fet en català.

Resposta: gran part d’Espanya, els seus mitjans de comunicació i partits polítics es posen les mans al cap amb aquests dos temes i tornen les acusacions de persecució del castellà i de supremacisme i nazisme a Catalunya. Dies després, el comissari Villarejo declara davant la jutgessa sobre la implicació del CNI de donar un susto a la ciutadania catalana en relació amb l’atemptat del 17-A. Resposta: silenci total.

Les acusacions més greus fetes mai en una democràcia –la connivència de l’Estat amb el terrorisme islamista per interessos polítics– passen absolutament desapercebudes. Només algunes veus es limiten a desacreditar aquest comissari i dir que, en tot cas, hauria de demostrar-ho. Curiosament, són les mateixes veus que han donat medalles i reconeixements a aquest comissari i que després voten en contra o s’abstenen per fer comissions d’investigació.

Cinisme pur. Quan el mateix Villarejo va facilitar informació falsa sobre polítics independentistes, les portades dels diaris i les tertúlies de Madrid van parlar del tema durant setmanes. Ara toca silenci absolut.

Donar la més mínima veracitat a aquestes declaracions de Villarejo seria demostrar fins a quin nivell ha estat disposat a arribar l’Estat per parar l’independentisme. Demostrarien fins a quin punt les paraules del ministre Margallo “un atac terrorista se supera, la dissolució d’Espanya és irreversible” s’han anat transformant en fets gravíssims, no només contra la democràcia, sinó, fins i tot, en contra dels drets humans del conjunt de la ciutadania catalana, ja que els atemptats no van discriminar ningú. La lluita contra el procés és una qüestió d’Estat en què participa fins i tot el quart poder.

Precisament, el que hauria de vetllar per la qualitat democràtica d’aquest país. Tot s’hi val per la Unidad de España?

tracking