x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

MY WAY
  • PEP MÒDOL

Unitats i divisions

Actualizada 29/10/2018 a las 09:54

Els mitjans de comunicació, de dretes i d’esquerres, perifèrics i centrals, unionistes, independentistes... semblen entestats a magnificar el que en diuen discrepàncies entre els sobiranistes i a parlar d’una divisió trencadissa que jo no veig entre aquells que aspiren a viure en una república catalana lliure i plural. No noto que hagin canviat els objectius comuns. Algú hi deu haver interessat, en canvi, a esbombar aquesta imatge de ruptura, i no deuen ser pas els partidaris del dret a decidir que, malgrat tot, segueixen de forma ingènua l’embolic que tan bé va als al·lèrgics a l’autodeterminació de les persones i dels pobles. Curiosament, ningú parla de la divisió del bloc unionista que aplega ideologies que van des del feixisme de VOX fins a més d’un comunista, gent que sovint s’insulta obertament, que difícilment es constituiran en partit únic, però bé que es posen d’acord, en un tres i no res, per aplicar el 155.

La insistència a parlar de la “divisió” sembla fer el joc a aquells que ja els agradaria provocar aquell fenomen anomenat en sociologia com “la profecia que es compleix a si mateixa”, la que explica el com passa que de repetir molt sovint un presagi, a priori del tot incert, acaba sent realitat pel fet que aquells que se’l creuen fan cas d’àugurs i falsos analistes de la realitat per acabar facilitant que tal cosa acabi succeint en contra dels seus propis interessos.

Cap dels actors polítics i socials que estan a favor de la independència no tenen ni la veritat ni la raó absolutes i sí diferents punts de vista (cosa saludable). És més, les unitats “inquebrantables” solen acabar malament. No es pot abusar de l’esperit unitari en tot i per a tot; un poble composat per gent que no és ni de dretes ni d’esquerres, ni una cosa ni l’altra, és una nació incompleta. Per contra, sé que saben que en determinats moments històrics (no vull gastar més aquesta expressió emprada en massa ocasions) caldrà apel·lar a la unitat nacional de grup. Això sí, s’hauran de posar d’acord per cercar quins han de ser els moments excepcionals que vindran, en què la història i la ciutadania els reclamarà unitat d’acció per fer efectius els objectius comuns que sí que tenen, per molt que els enemics de la república s’entestin a negar-ho.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre