SEGRE

Creado:

Actualizado:

Una de les característiques neuropsíquiques més destacables de l’ésser humà és la seva capacitat per reconèixer patrons. Una habilitat que ha ajudat la supervivència de l’espècie en facilitar la presa de decisions basades en experiència prèvia, a evitar mals en avançar-se a una contingència, o a seleccionar els aliats dins d’un grup.

No hi ha res més tediós avui en dia que aquest panorama polític amb tanta falta de coneixement i de perspectiva històrica, incapaç per reconèixer aquest patró d’insatisfacció conegut que es repeteix davant els seus nassos.

A aquest extrem, no hi hem arribat per mala sort, sinó que és producte de molt temps i molta gent fent les coses malament.

Per posar uns exemples i en primer lloc els partits polítics per haver administrat malament i posar els seus interessos per sobre del bé comú, o per dir-li a la gent el que vol sentir i no la veritat.

D’altra banda, les Administracions de l’Estat, pel simple desistiment a aplicar la llei en l’escalada de moviments extremistes de diferent signe que pugnen entre ells a veure qui la fa més grossa, o per què qualsevol revés del “procés” es justifica pels enemics interns i externs.

Tot i que recordant el meu pare, comprenc a la perfecció l’abominació que suscita el record franquista en els qui van ser fotuts per allò, considero que és hora d’acceptar que la Guerra Civil Espanyola va acabar fa 77 anys i la dictadura franquista on ningú podia protestar, la gent tenia “pa i circ” i el poder polític es regia per rancúnia i revenja, fa més de 40 anys.

Crec que si es vol guanyar una partida no val enrocar-se ni fer brindis al sol, cal deixar el llast dels Egos, moure’s, arriscar i sacrificar. No hi ha res més humil en aquest món que canviar d’opinió.

En resum, el que interessa és posar-nos d’acord, però tendim a classificar les postures ideològiques en compartiments tancats i les coses no són així. Confesso que continuo sent un utòpic, un idealista d’aquests que creuen que les coses no funcionen quan la sensatesa escasseja.

Bona festa major, lleidatans i lleidatanes! Ara sí... ha acabat l’estiu.

tracking