SEGRE

Creado:

Actualizado:

A la nostra societat occidental, el tema de si els diners fan o no fan la felicitat sempre ha generat molt debat. Gairebé tothom en té una opinió ferma. O bé un rotund, o un no, acompanyat d’un “la salut i l’amor són més importants”. Un altre tema de debat és com definir la felicitat i si es pot mesurar un estat d’ànim, de per si tan subjectiu i personal com el benestar dels ciutadans.

El concepte “viure bé” en relació a com se senten els habitants d’una ciutat ha de tenir en compte factors com l’atenció sanitària, l’àmbit laboral, el transport, l’oferta educativa... Però en els últims mesos, a tot el món es parla molt d’una actitud que els danesos anomenen hygge. Tot d’una, tots ens interessem per aquesta estranya paraula difícil de pronunciar que se sol traduir com “acollidor”, i que és simplement una sensació de benestar, una forma de gaudir de la vida amb coses senzilles, ja sigui passant més temps amb amics propers o familiars, un menjar i una llarga sobretaula, o asseient-nos al costat d’una finestra mirant la pluja.

Però tal com diuen els que en saben, hygge és molt més que això: és una actitud total davant la vida, és estar agraïts pel que tenim. Una actitud que té a veure amb ser bo amb tu mateix: consentir-te, no castigar o negar-te res. Ser amable amb tu mateix i amb els altres, passar temps amb els éssers estimats i saber quan deixar de banda el mòbil i les obligacions. Adonar-te que les millors coses d’aquesta vida són gratis i no es poden veure, perquè les oferim i les sentim amb els ulls tancats: besar, somiar, abraçar, riure...

En una època en què sembla que molta gent no troba la satisfacció en res, amb uns estils de vida frenètics, plens d’ocupacions, dietes, estrès, amb la sensació d’anar sempre corrent i mai arribar a res.

Lleida ens permet sentir-nos segurs, treballar a prop de casa, passejar gaudint del temps lliure, respirar una agradable sensació de confort i felicitat en soledat o bona companyia. Ens permet hygge, trobar la felicitat en les petites coses que fan que cada dia sigui únic gaudint dels petits instants, gestos, rituals i persones que a tots ens fan sentir especials.

tracking