SEGRE

Creado:

Actualizado:

Estimats Reis d’Orient, com que m’he portat bé m’agradaria que em portéssiu... Com recordo aquells inicis de cartes, amb els meus pares dient-me que tot no ho podia demanar perquè hi havia molts nens (i joves i adults i gent gran...), i perquè en una mateixa nit els Reixos havien de repartir molts regals a altres nens i nenes que vivien situacions o a llocs complicats i no tindrien temps.

Confesso que mai he tingut un rei preferit i que continuo fent cartes no gaire llargues, perquè si veuen massa coses, s’atabalen (que ja tenen una edat!) a Melcior, Gaspar i Baltasar. M’he guardat prou mai demanar canviar el món sencer amb quatre pinzellades màgiques, que ni la màgia dels Reis d’Orient pot ser capaç de fer realitat. Però fiat per la pila d’anys d’informació classificada de què disposo, ahir, compartint els desitjos de molts altres els vaig demanar poder ajudar-los a millorar el trosset de món on ens ha tocat viure.

Els he dit que la nostra ciutat pot acollir famílies que fugen de la guerra i de la misèria. Que vol espais per als joves, des d’on puguin somiar i construir un món més just. Una ciutat pròspera i generosa, on tothom tingui feina, de publicista, metgessa o del que calgui per poder viure amb dignitat. Una ciutat on no hi hagi cases sense gent ni gent sense cases.

Que a tots nosaltres estaria bé que ens inoculessin respecte al medi ambient. Respecte a la igualtat en la diversitat de gèneres, i tots els homes acceptéssim el dret que tenen les dones a declarar unilateralment acabar una relació sense que les apunyalin per això.

Als nostres governants, que els duguin la voluntat de ser més savis i amb més sentit comú. Voluntat, per no repetir els errors que ens han dut on som, i no deixin fer anar en orris la convivència.

En definitiva que ens fem mereixedors del fet que no passi per cap casa una figura de llegenda poc coneguda, el quart rei mag. Un Rei just que va coix i no arriba a temps de passar la nit del dia 5, passa el 6, 7... i s’emporta els desitjos dels adults que no han estat capaços de continuar la il·lusió d’aquesta nit màgica de pau, treball, progrés, salut, felicitat, somnis i il·lusions per a tothom. Bons Reis.

tracking