SEGRE

Creado:

Actualizado:

A la localitat

de Cambrils des de fa anys, un grup de persones s’ha apropiat progressivament de l’espai públic de les platges.

Si visiteu

el passeig marítim, les veureu de seguida. Venedors, amb tot tipus de productes falsificats de primeres marques, des de bosses de mà fins a ulleres, roba interior, perfums, calçat, roba esportiva i rellotges. Al principi eren una anècdota, però a poc a poc s’han anat convertint en els amos i senyors de l’espai. A la platja, tant la Guàrdia Urbana com els Mossos de moment han decidit no actuar contra aquest col·lectiu. Coneixedors del fet que les actuacions dissuasives només condueixen a la reubicació de l’activitat en altres espais, sense resoldre el problema.

Possiblement hem estat massa tolerants. Tot i que els productes provinents del top manta no disposen de cap control de qualitat amb certificat de garantia europeu. Qui no els ha comprat mai unes ulleres de sol, un cinturó o una bossa de mà “falses, per descomptat” amb l’excusa que s’han de guanyar la vida.

El més colpidor de trobar-se en un indret on centenars de persones intenten vendre el que tenen sobre la manta no és l’impacte econòmic que té aquesta activitat, o el fet que no es garanteixen per a tothom les normatives d’ocupació pública. El més colpidor és que et trobes amb la realitat d’unes persones condemnades a malviure per l’únic fet de trobar-se en un bucle pervers, que impedeix poder tramitar el seu arrelament social perquè no tenen un lloc de treball, i aquest no està al seu abast perquè no estan regularitzades.

En un

país amb diversos milions de desocupats. Els ajuntaments hem de suportar la pressió de la immigració sense tenir els recursos per fer-ho i amb una part de la ciutadania que no veu molt clar l’allau immigratòria. Mentre d’altres s’instal·len confortablement en aquesta zona grisa tan dolça del políticament correcte. Titllen la situació de xenòfoba i avall va.

Les persones sense papers són una “patata calenta” que no vol cruspir-se-la ningú. Aquesta situació irregular les empeny, d’una manera irremeiable, a sobreviure a través de la il·legalitat, i el top manta és, segurament, una de les activitats més dignes que poden fer.

tracking