SEGRE

Creado:

Actualizado:

La Mariola es considera com un dels barris més problemàtics de la ciutat de Lleida, amb un índex tal de necessitats de caràcter social que l’han dut a una situació de marginalitat. La complexitat de revertir la situació requereix un temps per al diagnòstic a partir del qual el veïnat, les entitats, els comerços, les administracions, juntament amb experts en els diferents camps, puguem participar en el disseny de les actuacions a desenvolupar. Una participació en què els beneficiaris es converteixin en agents actius del canvi.

Per afrontar aquest model, fa falta moltíssimes coses, però una ja la tenim, és la que jo considero primera i que és la il·lusió. Com la d’uns joves al llançar la idea que es podien fer les festes amb més participació, i tot el barri respongué immediatament. Il·lusió per fer les coses diferents, de forma transversal tant en l’àmbit urbanístic com social adreçat a l’impuls de la vida econòmica, el foment de la vida comunitària i l’organització veïnal, i que ha de ser un revulsiu a escala d’oportunitats per a la comunitat.

Oportunitats de formació i treball a partir de les mateixes obres del pla Mariola 20.000. Oportunitats d’equipaments esportius i de lleure. Oportunitats per proposar un pla pilot al departament de Benestar per plantejar la possibilitat que els veïns que estiguin cobrant la renda bàsica puguin sortir de la situació de cronicitat d’usuaris de Serveis socials, fent una contraprestació en forma de treball per a la mateixa comunitat... Oportunitat, en definitiva, per mostrar el barri en positiu, treballar la seva memòria històrica i recuperar la tradició de respecte entre diferents cultures que sempre ha tingut la Mariola.

Tot projecte requereix intencionalitat política, però encara que s’acostin temps d’eleccions, tots hauríem de col·laborar perquè el barri no pertany a cap partit polític, pertany als ciutadans de la Mariola, que ens marquen un camí clar; volen participar, volen oportunitats, volen ser marioleros. Per això la Paeria seguirà facilitant el desenvolupament d’operacions de regeneració urbana per a la millora de l’habitatge. Seguirem fent barri des de la proximitat. Ens queda molt a fer, per al barri, per a la ciutat.

tracking