SEGRE

Creado:

Actualizado:

Els lleidatans som tossuts i persistents, però normalment no desitgem imposar el relat i menys encara, l’hegemonia. Lleida és una ciutat petita, socialment força cohesionada i amb moltes ganes de tirar endavant. Durant més de tres-cents anys hem anat trampejant la convivència veïnal. Però, d’un temps ençà, sense saber massa per què aquesta convivència s’ha trencat i ara anem a la grenya entre nosaltres.

Ja no es tracta d’una simple qüestió política. Aquesta situació se’ns està anant de les mans i també afecta aspectes quotidians, com la cultura, educació, salut... i, fins i tot, la convivència i les llibertats que des de fa molts anys estem acostumats a gaudir.

La casualitat ha volgut que el procés judicial, en el qual dotze dels principals dirigents del moviment independentista en els últims anys s’enfronten a penes voluminoses de presó, coincideixi amb la precampanya de les eleccions generals, municipals, i europees, al ser tombats els pressupostos de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats pel PDeCAT i Esquerra Republicana de Catalunya, en resposta al que consideren una persecució política en seu judicial. En situacions així, considero que tothom hauríem de treballar per unir i buscar un marc en què Catalunya es pugui tornar a acomodar dins d’Espanya. Sense necessitat de salvadors amb constants amenaces del 155, i sense el marc de l’autodeterminació, perquè no cap a la Constitució, ni en els tractats europeus, ni en el dret internacional. I això, no ens enganyem, ho sabem de sempre els independentistes i els no independentistes.

Està clar que el que passi al Tribunal Suprem en les pròximes setmanes marcarà l’escenari polític català i espanyol durant mesos. Tot i que cadascú tindrà el seu pensar, si és just o injust el perquè d’on ens trobem, demanar justícia té sentit.

Ningú en l’ús de raó vol ni venjança ni impunitat ni caritat, sinó únicament justícia. I és que això és l’única cosa que uns i altres hem d’esperar del Tribunal Suprem. Una sentència que determini amb precisió total i sense tergiversacions els fets provats i que apliqui amb absoluta correcció el dret. En definitiva, una sentència justa.

tracking