SEGRE

Creado:

Actualizado:

L’envelliment progressiu de la població, la crisi institucional dels últims anys i la influència política dels diferents grups d’edat ha obert una gran bretxa entre generacions. Aquest fet, juntament amb la precarietat en l’ocupació, habitatge car..., fa que creixi la preocupació general sobre el nivell de vida dels joves, que és clarament inferior al de la generació precedent, fet insòlit fins ara. Entenc, per tant, que era més que mai necessari vincular el benestar de totes les generacions amb una visió a llarg termini davant aquesta realitat social.

Joves amb ocupacions precàries i una dificultat manifesta de poder portar endavant el seu propi projecte vital. Adults sense distinció de gènere, que pot ser que cuidin dels seus pares i dels seus fills, que tenen dècades d’una possible bona vida al davant, però que necessiten donar a la seva vida un significat... I responsables de les polítiques per als drets de les persones hem iniciat el disseny d’un model de ciutat que no implica sol un canvi urbanístic, amb nous recursos, etc., sinó sobretot de valors, de concepció de la vellesa, de canvi d’actituds, d’inclusió de conceptes com generositat, comprensió... Hem debatut si els joves actuals viuen pitjor que els seus pares, si estan disposats a pagar més impostos per mantenir una generació més nombrosa que la seva, si senten la necessitat/obligació de cuidar els pares, o si la cura és un tema exclusivament femení.

Els poders públics no poden suplir totes les mancances de la gent i cal crear vincles en un progrés econòmic i social al qual tots contribuïm. Lleida implica és l’exemple, d’una nova manera de fer en política social. Una intervenció global basada en valors. És l’habilitat per viure tots junts un model propi i diferent de ciutat, que necessita grans polítics que prevegin les necessitats de les persones grans d’avui i també les de demà. Un pacte que estableix un principi de reciprocitat, que situa en el centre del debat les posicions de cada generació per construir la “societat del pacte”. Idees, i metodologia per posar a Lleida en un escenari de ciutat innovadora en polítiques socials a un nivell internacional.

tracking