SEGRE
Amb ganes de veure’l

Amb ganes de veure’lSEGRE

Creado:

Actualizado:

Avui a les 21 hores viurem el darrer clàssic d’aquesta temporada. Tot i que podrà semblar descafeïnat (COVIDament parlant), el guanyador de la primera lliga de la pandèmia, el Reial Madrid, s’enfrontarà amb el Barça a l’estadi Alfredo Di Stéfano de Valdebebas (Madrid).

Serà un derbi diferent, però amb l’emoció de sempre. El Bernabéu, que està vivint la seva enèsima remodelació (on, per cert, el nou sostre que s’està fent l’ha fet la lleidatana IASO), no serà l’espai de les grans nits.

La classificació actual ens diu que qui guanyi serà el digne candidat a disputar-li la lliga a l’Atlètic de Madrid. L’evolució del Barça de Koeman durant aquesta temporada ha estat sublim, ha passat de ser un equip de primers períodes i desunflar-se a la fase final a ser actualment un equip que creix a mesura que avança el calendari (ha passat d’estar a 13 punts del líder a només un).

El col·legiat valencià Mateu Lahoz podrà ser decisiu que la d’avui sigui una nit qualsevol o bé esdevingui una gran nit amb nostàlgics gols com els de Xavi Hernández marcant l’1-2 de la temporada 2003-04 o bé els mítics aplaudiments del Bernabéu a Ronaldinho de la 2005-06. Memorable va ser el petó a la senyera que va fer el lleidatà Puyol quan va marcar de cap al 2-6 del derbi de la 2008-09.

I en la memòria ens quedarà l’esperó d’Iniesta del 0-4 del 2015 o la diana de Leo Messi el 2008-09. Si es confirma la participació de Piqué (recuperat de la seva lesió) i de quina en farà Laporta al seu retorn a la Casa Blanca espanyola (cal recordar les ganes que tenia de tornar-los a veure, tal com va manifestar amb la lona electoral al madrileny passeig de l’Havana) són el preludi d’una nit especialment especial.

El partit d’avui –sense públic– promet tenir la dosi d’emoció que mereix el millor partit de l’any al país. Una derrota del Madrid avui faria molt de mal a l’equip de la capital, on només li quedaria tenir sort a Europa.

Si els catalans guanyen, tindran la Lliga a tocar. Amb això ja només ens quedarà viure el pròxim capítol del serial de la renovació de Leo Messi.

Si ell encara no s’ha manifestat públicament, s’entreveu que per a les pròximes setmanes viurem un dur enfrontament entre l’astre argentí i el president blaugrana que decidirà el futur del millor jugador de tots els temps. Estarem atents...

tracking