SEGRE
Benvinguts siguin

Benvinguts siguinSEGRE

Creado:

Actualizado:

Les passades Reunions del Cercle d’Economia celebrades a Barcelona varen ser un abans i un després del posicionament empresarial davant els fets independentistes succeïts a Catalunya durant els darrers anys. Les declaracions del seu president, en Javier Faus, afirmant la necessitat d’aplicar indults als presos polítics per cercar una normalitat que permetrà arribar a una estabilitat econòmica van ser el preludi d’una sèrie de fets –amb més o menys polèmica– que han permès fer entrar per la porta gran el teixit econòmic en els àmbits polítics. Fins ara no s’havien sentit posicionaments, però sí fets a favor o en contra de la situació.

No cal obviar que quan l’empresariat es posiciona davant de certs temes, la classe política es posa incòmoda davant de les afirmacions i dels efectes secundaris que en sorgiran. Com les paraules de l’Antonio Garamendi (president de la CEOE) opinant sobre els indults i afirmant –amb gran sentit de raó– que “la clau de la normalitat és l’estabilitat”.

Doncs, la inestabilitat en la política catalana només ha fet que retrocedir la locomotora econòmica catalana, que sempre havia estat dins de l’Estat espanyol. I fruit d’aquesta opinió s’augurava el malestar del cap de l’oposició al Congrés, el popular Pablo Casado, retraient al basc que les competències dels indults són exclusives dels polítics, ja que han estat triats pels ciutadans per aplicar les mesures que facin falta pel bé del país.

Era d’esperar aquest revés, però no que procedís d’una entitat afí als populars la que es posicionés com a aliada al govern socialista i li fos còmplice a destensar la situació Catalunya-Espanya..

La Constitució espanyola permet els indults, i fruit d’això tot ciutadà és ben lliure d’opinar. Els polítics haurien d’entendre que, més que fer callar els diferents actors que dirigeixen les entitats econòmiques i empresarials del país per manifestar opinions incòmodes als seus interessos, el que haurien de fer és, amb molt de sentit comú, una seriosa lectura de les opinions expressades. En la dels indults, agradi o no la seva aplicació, segurament ajudarà –i de molt– que sorgeixi una estabilitat política i un retorn que l’economia (i en concret la catalana) torni a ser uns dels motors del país. Que ara, precisament, és quan més falta fa..

tracking