SEGRE
4 homes+1 projecte=5H

4 homes+1 projecte=5HSEGRE

Creado:

Actualizado:

De l’empresari lleidatà que ens va deixar el 2018 passat, José Luis Vélez, una de les seves herències a la societat ha estat la seva filosofia de vida, que es resumia en el “Club de les 5 H”.

De la vuitena lletra de l’abecedari n’extreia cinc paraules que definien com ell recomanava viure i fomentar les relacions amb els altres. Aquestes eren: L’HONESTEDAT (que ens hem demostrat), l’HABILITAT (per superar tants moments), la HUMILITAT (ens ha fet grans com a persones), la HUMANITAT (amb la qual hem conquerit tants cors) i la HISTÒRIA (que hem viscut junts i que mai oblidarem).

No hi havia trobada, que quan tenia l’oportunitat de dir-hi la seva, citava aquests valors.

Fruit d’aquesta pèrdua, d’aquest esperit místic i d’aquest filosòfic way of living, la seva família i amics han creat des del juny del 2020 la Fundación Club de las 5H (www.club5h.org) i que té com a objectiu recaptar fons destinats a finalitats socials (nens i col·lectius desfavorits en són els beneficiaris) tot promovent els citats valors a fi de conviure millor per mitjà de reptes i aventures esportives.

La darrera acció realitzada ha estat que un equip de 4 valents lleidatans hagin fet la dura “Maraton des Sables” (córrer 250?km en sis dies pels deserts del Marroc) i que els diners recaptats (actualment més de 20.000 euros) es destinin a un projecte de la Fundació Sant Joan de Déu.

L’espai Free Time; construcció d’una zona dedicada a l’esport, el lleure i per a la teràpia a l’exterior de l’Hospital de dia infantil que té l’orde religiós a la zona de Copa d’Or; és on aniran a parar els fons de la gesta esportiva solidària. En un moment com l’actual, en què escassegen els recursos que necessiten per subsistir les entitats socials que es dediquen al tercer sector, és lloable que des de la iniciativa privada sorgeixin activitats que de manera altruista promoguin la recaptació de fons que ajudin allà on les administracions públiques no poden arribar.

És ben cert que tenim moltes entitats que es dediquen que tinguem un món millor i una societat justa, però a més a més de puntuals generositats privades, cal que també les administracions sàpiguen gestionar millor com s’assignen i cap a quin destí/finalitat van les seves ajudes socials.

Una millor gestió evitaria moltes mancances actuals.

tracking