SEGRE

Creado:

Actualizado:

Tal com estan les coses, no em negaran que el fet que un escamot de la Guàrdia Civil i de l’Exèrcit faci un desembarcament en plena Costa Brava, té el seu punt. Informa La Vanguardia que els turistes que divendres al matí prenien el sol a la cala de l’illa Mateua de l’Escala, a tocar d’Empúries, van haver de fregar-se els ulls per donar crèdit al que estaven veient, que no era res més que una quinzena de soldats del Regiment Arapiles 62 i dues embarcacions del GEAS de la Guàrdia Civil amb base a l’Estartit, ocupades per sis especialistes, fent exercicis de combat amfibi i de ràpel pels penya-segats a redós de la platja.

Donat que això passava mesos després que la Diputació de Girona aprovés una moció en què exigia a l’Exèrcit espanyol que deixés de fer pràctiques i maniobres fora dels espais militars i després també que l’alcalde del municipi afectat assegurés que ningú no els havia informat d’aquesta actuació en el seu terme tot semblava adreçar-se cap un nou conflicte institucional entre l’Estat espanyol i la Generalitat fins que va saber-se que la moguda havia estat organitzada pel propietari del càmping Illa Mateua i a l’ensems regidor pel PDeCAT del propi ajuntament escalenc i coordinada per la subdelegació del Govern a Girona, l’objectiu de la qual no era cap altre que acostar a la ciutadania la funció i tasca d’unes unitats de l’exèrcit i la Benemèrita molt arrelades al territori i de pas servir d’entreteniment als clients de la instal·lació turística, que eren els únics advertits amb anterioritat.

Fonts militars van voler deixar molt clar que tot ho havien fet gratis et amore, mentre que el propietari del càmping va manifestar que aquesta acció volia, a més d’animar l’estada dels seus clients, mostrar el compromís de l’empresa amb les forces de seguretat i amb la cultura de la pau. Tot plegat una història formidable, que en passar en les actuals circumstàncies polítiques, li dóna una pàtina humorística formidable.

Mentre Cospedal ens recorda que l’Exèrcit espanyol està disposat a fer complir la Constitució per terra, mar i aire, els altres ho donen tot perquè el turista no s’avorreixi. En aquests dies en què les amenaces de pinxos amenaçaven de solemnitzar-se, comprovar que encara hi ha gent amb sentit de l’humor i del negoci és, si més no, balsàmic.

tracking