SEGRE
‘Urbi et orbi’

‘Urbi et orbi’SEGRE

Creado:

Actualizado:

Dissabte passat vaig estrenar la potestat que tenen els regidors d’unir en matrimoni una parella que ho desitja. Espero que no els sembli naïf o tendre si els dic que m’ha fet molta il·lusió. No només perquè la relació amb la família de la núvia ve de molt lluny i ens hem vist créixer mútuament la canalla fins a arribar al punt en què es casen i ens fan avis, que ja seria per se un motiu excel·lent, sinó a més perquè per un cop la política m’ha donat l’oportunitat de contribuir al benestar i felicitat dels meus conciutadans, d’una manera fefaent i comprovable, quasi instantàniament.

Segons diuen les estadístiques casar-se és actualment un esport de risc, en el sentit que els matrimonis no acostumen a reeixir, però el fracàs, per una vegada, no s’imputa ni a la política ni al polític de torn. Mentre ho fas, ara ja ho puc dir!, no penses en les conseqüències dels teus actes ni en la possibilitat que les coses no vagin bé amb posterioritat perquè estàs centrat a complir el protocol adequadament i a no entrebancar-te a l’hora de parlar. Gràcies a la professionalitat dels funcionaris de la Paeria, que n’han vist de tots colors en situacions semblants (Chapeau, Tomàs i Lluís!), en tot moment et sents protegit i segur.

I a més, comptes amb l’avantatge que els nuvis, família i convidats en general assisteixen a un acte en el qual la seva atenció és emocional i focalitzada en els sentiments propis, com és natural. Però, vaja, entrar al saló de plens el darrer, amb la vara d’alcalde a les mans per canviar-los impunement la vida a una parella impressiona d’allò més. M’ho havien explicat els companys i companyes regidors que m’havien precedit en tràngols similars, però com tot a la vida un no sap de què es tracta exactament fins que no ho viu personalment.

D’altra banda, si el pare de la núvia ho viu amb la passió, desimboltura i ganes de gresca amb què ho ha fet l’FJ, res no pot fallar.Per això, puc ara donar serenament les gràcies a la Blanca i al Borja i al Francesc Josep i la Carme per haver-me fet confiança i al mateix temps afirmar, sense recança, que la política també té coses bones i que val la pena proclamar-ho i compartir-ho, urbi et orbi.

tracking