SEGRE
Colometa

ColometaSEGRE

Creado:

Actualizado:

– Tothom diu que la llei del només sí és sí està mal feta. Segur que tu dius que és una llei perfecta.

– És una llei perfecta.

– I segur que dius que el problema és que alguns jutges són masclistes.

– El problema és que alguns jutges són masclistes.

– Que previsible ets.

– Alguns jutges són masclistes, però aquesta no és l’única raó de la rebaixa de penes. Algunes s’han abaixat correctament, i en aquests casos s’ha de complir menys pena perquè així ho ha decidit el Congrés. O és que tu defenses la pena de mort?

– Aquí les preguntes les faig jo, com els polis a les sèries.

– Doncs no pregunto. Afirmo. Si defenses la pena de mort ets un energumen. La llei del només sí és sí és perfecta com ho va ser la de l’avortament de Bibiana Aído.

– La ministra de las miembras!

– Riu tot el que vulguis, però aquella llei va convertir l’avortament, fins llavors un delicte (amb tres excepcions: violació, malformació i risc per a la mare), en un dret. I la llei del només sí és sí centra les violacions no en la violència de l’agressor sinó en el consentiment de la víctima. Són avenços de dècades.

– Jo et parlo de les revisions de penes.

– I jo d’una infàmia mil·lenària que pateix la meitat de la humanitat. Rellegeix el Gènesi, baixa a l’infern amb Dante, escolta García Márquez (“La plaça del Diamant es, a mi juicio, la novela más bella que se ha publicado en España después de la guerra civil”), rellegeix la novel·la més bella que s’ha publicat a Espanya després de la guerra civil i admira Colometa, una dona que és tan potent com Anna Karènina o Emma Bovary però que, a diferència d’elles, va ser creada per una altra dona i potser per aquest motiu mai no és una bleda. Jo et parlo d’això.

–Marededéu, quina feinada!

–Si vas assistir a les jornades de la UdL sobre Rodoreda en tindràs prou amb el que hi van dir Maria José Vilalta, Sandro Machetti i Xavier Macià. Si no hi vas assistir, tornar a l’obra que Gabo “no sé cuántas veces he vuelto a leer, y varias de ellas en catalán, con un esfuerzo que dice mucho de mi devoción” et farà més savi, més just, més gran. Millor persona del que eres abans.

tracking