SEGRE
La devoció Mariana el mes de maig

La devoció Mariana el mes de maigSEGRE

Creado:

Actualizado:

Moltes advocacions marianes tenen en aquests dies la seva celebració, i em sembla de justícia dedicar aquest comentari setmanal a fomentar la devoció a la Mare de Déu, com un mitjà perquè els cristians, en la seva vida diària, recerquin la santedat. Us recordo que tots els sants, la biografia dels quals hem conegut i admirat, són grans devots de la Mare de Déu. Amb la seva proximitat materna, la lectura de la Paraula i la participació en l’Eucaristia podien ser forts en la seva lluita diària contra el mal, proveïts de la bondat del seu Fill. Feu la prova amb el santoral de l’Església i obtindreu grans i agradables sorpreses. La Mare de Déu ha estat un gran suport per a la radical decisió dels màrtirs, una excepcional saviesa per als sants pares i doctors de l’Església, una sublim eloqüència per als predicadors i catequistes, així com un suport indiscutible per als fundadors d’ordres i congregacions.

Us aconsello que dediqueu uns minuts diaris a tornar a llegir els passatges bíblics on apareix la Mare de Déu. Que ningú digui, com a excusa, que són de sobres coneguts o que avorreix la seva lectura repetida. Proveu una vegada més l’acostament als textos. Us donarà pau interior i us empenyerà a imitar les actituds de la Mare: confiada a l’Anunciació, caritativa en la Visitació, divinament bolcada en la Nativitat, alegre a la Presentació, orant en la fugida a Egipte, deixeble del seu Fill al temple, intercessora en les noces de Canà, complidora de la voluntat de Déu, acceptant el sofriment en la passió i al peu de la Creu, joiosa en la Resurrecció i eclesial a la Pentecosta. Massa gran per a tot cristià.

Anoto alguns títols coneguts que s’apliquen a la Mare de Déu, que us permetran centrar la vostra pregària i manifestar tendresa en les vostres relacions fraternals: Immaculada, Mare de la Reconciliació, Mare de la llum i de la vida, Font de Salvació, Causa de la nostra alegria, Model de culte veritable, Salut dels malalts, Mare de Misericòrdia, Auxili dels cristians, Mediadora de la Gràcia, Consol dels afligits, Reina de la Pau, Porta del Cel. I moltes altres més expressions que vàreu aprendre a les lletanies del Rosari. No les oblideu.

Acabo amb una petició dirigida a la Dona i Mare de tots i que comparteixo amb tots vosaltres. Que atengui especialment les dones que tant pateixen en aquests moments de la història. Prego per les dones maltractades i assassinades en els àmbits domèstics, per les mares solteres, per les nenes víctimes del tràfic i de la prostitució, per la discriminació femenina en gran nombre de països, per les desigualtats entre homes i dones en la nostra societat, per les mares que no poden evitar la mort dels seus fills degut a la fam, la falta de medicaments, els actes de terrorisme o les mateixes cruels i interminables guerres.

Agraïu a la vostra Mare del Cel la fortalesa i la constància de la vostra mare terrenal, la seva tendresa i el seu servei en l’educació de virtuts.

Protegeix, Mare, tantes dones que et necessiten i sol·liciten la teva ajuda!

La devoció Mariana el mes de maig

La devoció Mariana el mes de maigSEGRE

tracking