SEGRE

PROP DE VOSALTRES

La diòcesi celebra la seva assemblea anual

La diòcesi celebra la seva assemblea anual

La diòcesi celebra la seva assemblea anualSEGRE

Creado:

Actualizado:

Resulta molt consoladora aquesta trobada anual de tants cristians que, procedents de les diferents comunitats, intercanvien opinions, s’enriqueixen amb les experiències alienes, preguen junts i participen en els més variats projectes que es promouen per beneficiar els qui més ho necessiten i esperen la nostra ajuda. Parafrasejant el salm, comprovem la bellesa de viure els germans units en l’amor. No he rebut més que valoracions positives d’aquest esdeveniment i la voluntat de continuar amb la seva celebració.

Tots sabeu que la preparació no és exclusiva d’una sola persona. Hi col·laboren moltes persones, des del Consell Pastoral i el Consell Presbiteral fins a aportacions individuals, ampliant així l’horitzó de tots els participants. Volen comptar amb les oracions de tots aquells que no hi poden assistir però se senten units en un mateix desig i una similar il·lusió.

Els fruits de l’Assemblea passada es van concretar en l’elaboració d’un Pla Pastoral per a tres anys, que es va oferir a totes les comunitats i va ser acollit amb interès. Es proposaven cinc objectius que molts heu treballat i que ara us recordo sintèticament: la conversió personal, la revisió permanent de les parròquies, la coordinació entre Àrees pastorals i nuclis territorials, la pastoral vocacional i la Visita Pastoral del bisbe.

L’Assemblea de dissabte es concretarà en una anàlisi dels tres primers objectius. Tots els membres diocesans necessitem conèixer les possibilitats d’aplicació en les diferents parròquies i comunitats, les dificultats trobades i els reptes plantejats per a una evangelització més eficaç. Ens demanem els uns als altres un degut realisme en els plantejaments, sense caure en falses ingenuïtats ni buides il·lusions. Per això, volem escoltar, atendre, acompanyar els altres, reconeixent les dimensions i les mancances de moltes parròquies, però tendint la mà per ajudar, poder aprendre junts, per pregar, celebrar i compartir. La unió de tots multiplicarà l’esforç pastoral que cada un porta a terme.

El desenvolupament comptarà amb la ponència d’un expert que ens posarà davant els ulls la nostra realitat, amb les seves possibilitats i dificultats; una taula d’experiències pastorals de diferents sectors de la nostra diòcesi; reunions per grups o arxiprestats; i una posada en comú per a preguntes i aportacions diverses. Tindrem uns moments per a la pregària i, també, per a l’intercanvi d’idees sobre les qüestions pastorals que ens preocupen.

Us convido a participar-hi amb la vostra presència i amb la paraula que enriqueix el germà. Convido tothom, sobretot els contemplatius i els malalts, a pregar per la nostra Assemblea.

La diòcesi celebra la seva assemblea anual

La diòcesi celebra la seva assemblea anualSEGRE

tracking