SEGRE

PROP DE VOSALTRES

Jornada mundial de les comunicacions socials

Jornada mundial de les comunicacions socials

Jornada mundial de les comunicacions socialsSEGRE

Creado:

Actualizado:

En un pla més general, a tots ens interessa estar ben informats. I ho fem a través de la premsa escrita, la ràdio, la televisió i les plataformes digitals. Són moltes les persones que hi dediquen una gran part del seu temps. S’ha convertit en una necessitat. Cal estar ben informats per comprendre i poder comentar, amb coneixement de causa, les notícies que es produeixen arreu del món. Tot i algunes reticències o desconfiances, els mitjans de comunicació formen part del nostre dia a dia. Tots voldríem, però, accedir a un nivell informatiu de qualitat, a una informació veraç i objectiva. Hi tenim dret. I hem de reconèixer que són molts els professionals i les empreses de comunicació que treballen en aquest sentit. La valoració general que es fa dels mitjans de comunicació és molt variada. Des de l’elogi continuat fins a la indiferència, el menyspreu o l’atac. Segurament hi té molt a veure com afecten determinades informacions als interessos propis, tant personals com col·lectius. Però no en podem prescindir, són una part essencial de la societat. A més d’informar-nos, serveixen per conformar els estats d’opinió.

L’Església també se sent implicada en el món dels mitjans de comunicació social. Per això hi té una atenció pastoral. Vol estar a prop tant dels professionals i directius com dels mateixos receptors, per conèixer la seva realitat, posar-se al seu servei i demanar honestedat i veracitat en l’elaboració de la informació. Tot i que molts asseguren que l’Església no sap comunicar bé un tan bon missatge, no pot oblidar les seves repercussions informatives i s’esforça a millorar cada dia la seva presència en aquest món.

Des de fa molts anys, l’Església dedica una jornada als mitjans de comunicació social. I ho fa en la festa de l’Ascensió de Jesús, al contemplar l’escena de l’àngel, quan aquest, veient els deixebles extasiats mirant com s’allunya el Mestre, els ordena que vagin a anunciar a tots els pobles els ensenyaments rebuts. És la festa de la comunicació, que se celebra a totes les diòcesis amb trobades, ponències i actes religiosos. Es percep un gran interès per obrir portes i finestres i fer arribar a tota la societat l’autèntica imatge de l’Església. Amb motiu d’aquesta Jornada, la número 51, el papa Francesc publica un missatge que arriba a les redaccions de tot el món i al cor de tots els catòlics. El d’aquest any se centra en una citació del profeta Isaïes: “No tinguis por, que jo sóc amb tu” (43,5). Amb un subtítol molt significatiu: “Comunicar esperança i confiança en els nostres temps.” Acaba aquest breu i bell text amb aquestes paraules: “La confiança en la llavor del Regne de Déu i en la lògica de la Pasqua configura també la nostra manera de comunicar. Aquesta confiança ens fa treballar amb la convicció que és possible descobrir i il·luminar la bona notícia present a la realitat de cada història i en el rostre de cada persona”.

Jornada mundial de les comunicacions socials

Jornada mundial de les comunicacions socialsSEGRE

tracking