SEGRE
Les donacions de sang

Les donacions de sangSEGRE

Creado:

Actualizado:

Es diu de solidaritat la relació entre les persones que hi participen amb el mateix interès en certa cosa. Particularment que se sentin unides en la comunitat humana.

Es diu de caritat el sentiment que impulsa auxiliar amb dons els pobres o amb cures o consols qui els necessita. Virtut que l’Església defineix com estimar Déu sobre totes les coses i el proïsme com a nosaltres mateixos. O com Crist ens ha estimat.

La caritat té un component religiós, transcendent que enfonsa les seves arrels en el més profund de l’Evangeli. És un do de Déu que l’ésser humà accepta per ser el seu semblant. La solidaritat sembla tenir una connotació més horitzontal d’obligació i de responsabilitat amb els altres éssers humans. En qualsevol cas les hem vist escrites com a sinònimes encara que als cristians ens motiva més l’aspecte caritatiu de les nostres actuacions que tenen el seu origen en les paraules i en els gestos de Jesucrist.

He començat amb aquesta reflexió, una mica elevada i compromesa per a mi, amb la finalitat de sol·licitar la col·laboració de tots en un acte molt concret i que ens afecta a tots: participar en la donació de sang per salvar vides humanes que tindrà lloc a la nostra ciutat el proper dia 4 d’octubre. És una petició que em va fer arribar la presidenta i els directius del Banc de Sang i Teixits a Lleida i que vaig acceptar amb gust per traslladar-vos a tots, creients i no creients, la preocupació dels seus responsables i de tots els sanitaris perquè no falti mai la sang necessària per a les intervencions sanitàries. És una autèntica necessitat i una gran responsabilitat que, d’alguna manera, ens obliga a tots.

Per a més informació us suggereixo que entreu a la pàgina web d’aquesta institució. Comprovareu la seva benemèrita activitat i l’alegria que es respira a les notícies i col·laboracions de moltes persones que s’acosten a realitzar la seva donació. És l’alegria del que ofereix part de si per donar vida a un semblant en moments molt complicats de la seva malaltia o d’un accident inesperat.

Per a molts de vosaltres no caldrien més explicacions perquè en el vostre entorn algú ha necessitat més sang per salvar la vida i heu experimentat moments d’angoixa i grans dosis de gratitud per haver-se complert les expectatives i tenir algú que, de manera altruista i anònima, ha participat en aquesta actuació.

Els cristians no necessitem de molts raonaments per entendre i acollir cordialment la situació de tants germans malalts i accidentats que necessiten de les nostres cures i consols. Hem après que la caritat de Crist ens impulsa a fer el bé donant del que és nostre, almoines, somriures i temps, als altres éssers humans. També donant part d’aquest principi vital, la sang que corre pel nostre interior i que beneficia una altra persona.

En nom de tots agraeixo l’interès d’aquesta agrupació que, sumada a tantes altres associacions de donants d’òrgans, afavoreixen la solidaritat i mostren fefaentment la caritat.

tracking