SEGRE

PROP DE VOSALTRES

Jornada interdiocesana de catequistes

Jornada interdiocesana de catequistes

Jornada interdiocesana de catequistesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Es tracta de les X Jornades Interdiocesanes de Formació per a catequistes, dirigides a totes aquelles persones que desenvolupen una tasca catequètica en les diòcesis amb seu a Catalunya. Estan organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC) i es convida habitualment a les diòcesis de les illes Balears. La delegació de Lleida col·labora en la part logística de les jornades i presta atenció a tots els detalls d’acollida i desenvolupament de les mateixes. És una tasca amb certa dificultat que exigeix una molt bona disposició per part d’algunes persones. Els agraeixo el treball que han portat a terme i demano a tots els diocesans la cooperació necessària amb la finalitat que tots els participants se sentin a gust amb nosaltres.

És la desena edició de les Jornades. Això vol dir que durant deu anys molts catequistes s’han reunit en diferents punts de les nostres diòcesis i han dedicat un cap de setmana a la trobada i a conèixer companys que porten a terme una mateixa tasca pastoral, així com també a la seva mateixa formació. Aquesta última se suma a la que ja reben ens les seves respectives diòcesis i parròquies. El número de participants oscil·la entre 200 i 250, que arribaran a Lleida la tarda de divendres i retornaran a casa seva el diumenge, després de dinar. Les activitats es portaran a terme a l’Acadèmia Mariana, al col·legi Maristes Montserrat i a la Catedral. Com a proposta complementària els oferirem un concert i les visites a la Seu Vella i al Museu Comarcal i Diocesà.

En tots els àmbits de l’activitat humana és imprescindible la formació permanent. Mai deixem d’aprendre i l’interès per la pròpia formació ajuda a desenvolupar la tasca encomanada amb més possibilitats d’èxit. En el nostre cas estem obligats a oferir a tots els catequistes un espai de formació que els permeti créixer com a creients i completar la seva dedicació com agents de pastoral en les seves pròpies parròquies. Un tema guia el conjunt de les activitats de les Jornades. Les d’aquest any tenen com a principal objectiu l’acompanyament. Tots necessitem acompanyar i deixar-nos acompanyar. Els infants i els joves, els pares i les famílies, els companys i els preveres, els bisbes i els experts ens diferents coneixements volem conjugar el verb acompanyar. Ja ens sentim a prop del Senyor qui, com va fer amb els deixebles d’Emaús, està a prop de nosaltres per evitar el cansament, el desànim i la tristesa.

El tema central s’exposarà en dues ponències que oferiran les bases de l’acompanyament en els diferents nivells de temps, espai i persones. A continuació s’han previst uns tallers (deu en total) en els quals els participants es podran apuntar de forma optativa. Es treballarà l’acompanyament en circumstàncies especials de dolor, de discapacitat o dificultats culturals, així també com es pot acompanyar els pares i les famílies en general; se senten acompanyats els catequistes? I figures bíbliques que són model d’acompanyament, com acompanyem en el discerniment vocacional, etc.

La Delegació Diocesana de Catequesi ha posat molta il·lusió i ha treballat amb intensitat per tenir-ho tot preparat. Demano a tots els catequistes de la nostra diòcesi que assisteixin a aquesta trobada. Demano també a tothom les vostres pregàries perquè cada dia tinguem més catequistes i estiguin millor formats.

Aprofito per agrair sincerament la tasca que desenvolupen any rere any i que beneficia la nostra comunitat diocesana.

tracking