SEGRE
El Nadal d’aquest any

El Nadal d’aquest anySEGRE

Creado:

Actualizado:

Acollir Jesús en aquest NadalDéu i Pare nostre, tant ens heu estimat,

que ens doneu el vostre Fill,

nascut de Maria,

per alliberar-nos i portar-nos cap a Vos.

Doneu-nos un cor senzill i transparent,

perquè sapiguem acollir Jesús.

Fer sempre el que ens demana

veure’l en cada germà nostre, veure’l en la fragilitat

de l’infant que arriba l món, en la mirada amorosa

dels pares que estimen els seus fills

i lluiten diàriament per tirar endavant la seva família,

en la il·lusió del jove per millorar el món

en la feblesa del vell que confia en vos,

en la pobresa i el dolor del malalt,

del marginat, del perseguit.

Que tota la nostra vida

sigui un cant de lloança a vos, un cant de pau per a tothom,

que enforteixi la fe, desvetlli l’esperança,

i augmenti en tots l’amor.

També ens desitgem felicitat uns als altres. I segurament ho fem amb convicció no només alguns més conscienciats, entre els que ens situem, sinó tots. Això mateix és el que demano a tots els cristians: que surti del més profund del nostre cor el desig de felicitat per als qui comparteixen la nostra vida i per a la resta del món; que no siguin paraules buides, sense sentit profund. Que no diguem “Bon Nadal” perquè toca en aquestes dates de l’any sinó perquè entreguem part de la nostra vida perquè l’altre augmenti el seu grau de benestar integral en la seva. Els cristians ens desitgem la felicitat que ens porta el propi Jesús quan neix, quan s’introdueix i participa físicament de la història de la humanitat.

Distribuïu al vostre voltant la bondat i la felicitat de Jesús. Recomponeu els sentiments de pau i concòrdia, si és el cas, en el si de la família. Cuideu d’estroncar ferides passades per paraules o gestos hostils cap a amics i coneguts. Sigueu generosos en les abraçades de la concòrdia i de la proximitat física i emocional. Utilitzeu termes amables i senzills per aproximar posicions diferents i distants. Valoreu molt més a les persones que a les idees, sobretot si aquestes us allunyen i us enfronten. No tingueu mai por de perdonar als que us han ofès. Sigueu ràpids en acceptar el perdó a qui us el dóna. Només així compartirem la veritable felicitat del Nadal, no de paraula sinó des del sentiment ofert per Jesucrist.

En aquesta línia d’actuació us desitjo un Bon Nadal per a tothom. Penso especialment en aquells que més pateixen durant aquests dies per malalties, abandonaments, soledat o desamor. Acabo aquest breu comentari, convertit en felicitació, amb uns versos d’Oriol Garreta:

tracking