SEGRE

PROP DE VOSALTRES

Els joves i l’Aplec de l’Esperit

Els joves i l’Aplec de l’Esperit

Els joves i l’Aplec de l’EsperitSEGRE

Creado:

Actualizado:

“Quan l’Església convoca la tasca evangelitzadora, no fa més que indicar als cristians el veritable dinamisme de la realització personal... Recobrem i fem créixer el fervor, “la dolça i confortadora alegria d’evangelitzar inclús quan s’ha de sembrar entre llàgrimes...”, llegim a l’Exhortació Apostòlica L’alegria de l’evangeli, del papa Francesc, que recull unes paraules d’una altra Exhortació del papa Pau VI (1975). Sempre apel·lant els dos nivells, el personal i el comunitari, exigint la paraula i el testimoni de cada cristià i proposant l’alegria com a actitud bàsica d’actuació.

Els últims anys s’ha insistit molt en la gran preocupació de transmetre la fe als nens, adolescents i joves. A totes les parròquies es proposen plans de formació, catequesi, trobades juvenils de lleure, experiències d’oració i atenció a la celebració dels sagraments per als més joves de la comunitat.

Molts de vosaltres guardeu un bon record d’aquestes experiències cristianes. Ara ens envaeix la perplexitat quan comprovem la minsa assistència de joves a les nostres crides i hem de superar la situació amb noves ofertes formatives aptes per a cada edat perquè coneguin millor Jesucrist i puguin viure en l’Església el compromís que es deriva d’aquest coneixement.

Em sembla molt necessari i lloable l’intent de no renunciar mai a convocar els joves a participar en un itinerari de fe. Em sembla important demanar la col·laboració de tothom per renovar i ajudar en aquesta participació: pares, catequistes, professors, educadors de lleure, sacerdots i tots aquells que senten la necessitat d’inculcar els valors de l’evangeli en la vida dels joves, d’humanitzar les seves relacions amb la fraternitat i el respecte a la dignitat personal. Que tornin a posar en el centre de la seves vides Jesucrist com una llum que els guia sempre i en qualsevol circumstància.

Tot això us ho dic per anunciar un esdeveniment juvenil molt important: la celebració de l’Aplec de l’Esperit a la ciutat de Tortosa en la Solemnitat de Pentecosta (19 i 20 de maig). A més de l’anunci, vull convidar molt especialment tots els joves a participar-hi; totes les famílies i comunitats cristianes a afavorir l’assistència i tots els diocesans a pregar perquè aquesta festa sigui una trobada eclesial alegre i profunda. Que l’Esperit Sant transformi les seves vides per a un creixement personal autèntic i un servei de caritat més ampli.

L’Aplec és una trobada convocada pels bisbes de la Tarraconense des del 1978 de forma periòdica a una ciutat del nostre territori. Són molts anys d’experiència. El d’aquest any té un lema amb un fort impacte, “Crist és la vida”, que ens interpel·la i compromet a tots. A això s’afegeix la importància de situar la seva celebració en el marc de la preparació del pròxim Sínode de Bisbes, convocat pel papa Francesc sobre els mateixos joves.

Sortiu de la comoditat. Us demano que hi participeu, que ho faciliteu, que reseu.

Els joves i l’Aplec de l’Esperit

Els joves i l’Aplec de l’EsperitSEGRE

tracking