x

Nos gustaría enviarte las notificaciones para las últimas noticias y novedades

PERMITIR
NO, GRACIAS
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

PROP DE VOSALTRES
  • SALVADOR GIMÉNEZ VALLS

L’Assemblea Diocesana

20/05/2018 a las 05:26
L’Assemblea Diocesana

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© L’Assemblea Diocesana

SEGRE
L’Assemblea Diocesana

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© L’Assemblea Diocesana

SEGRE

A ningú li ha d’estranyar que diguem que la convocatòria és per a tots els catòlics. Alguns no podran venir però pregaran per l’assemblea, altres no assistiran per tenir ocupacions o obligacions familiars, uns altres per cansament o per diferents motivacions que no vénen al cas. Molts altres voldrien acudir però no poden. Per una altra part, amb seguretat hi assistiran un gran nombre de col·laboradors que desenvolupen la tasca pastoral en parròquies, moviments, centres educatius o secretariats que enriqueixen amb la seva experiència i amb la seva paraula aquest esdeveniment singular. Us dono les gràcies anticipadament a tots per les oracions i per la vostra presència.

Entre nosaltres es dóna una constant en aquest tipus de trobades. El grau elevat de coneixement per part de persones de parròquies diferents que se saluden i s’interessen per familiars i per projectes pastorals produeix una gran sensació d’alegria i d’intercanvi de parers que afavoreixen el projecte diocesà. Es viu la trobada amb una gran joia i permet visualitzar la pertinença a aquesta església particular en la qual preveres, diaques, agents de pastoral, membres de la vida consagrada i laics en general s’han compromès a evangelitzar amb coherència i valentia a les persones de l’entorn més proper. També amb constància als membres de la nostra pròpia Església des de la catequesi o l’ensenyament a nens i joves fins a les millors actituds evangèliques que desitgen inocular en el cor dels adults.

I tot això en el mar del senzill Pla Pastoral que vam elaborar per a tres anys. Ara estem acabant el segon any i ens ha estat possible analitzar i estudiar les diferents propostes i revisar alguns plantejaments per avançar amb confiança cap a un futur en el qual Jesucrist sigui més conegut, millor estimat i seguit amb major intensitat. Recordeu que insistíem en la responsabilitat personal de la fe, en la construcció d’unes comunitats acollidores i missioneres, i en una coordinació pastoral més profitosa entre parròquies i secretariats. L’any passat, la ponència inicial a càrrec d’Antonieta Mateus es va centrar en els cristians d’avui, cridats i enviats. Va tenir una gran acceptació per part dels presents que van respondre després a algunes qüestions plantejades per la ponent. Per una altra part, és d’agrair l’interès que mostren alguns membres de la nostra diòcesi buscant noves línies d’evangelització que ens serveixin per a la nostra realitat i amb vista a elaborar renovades propostes per al futur.

La ponència d’aquest any la pronunciarà el Cardenal de Barcelona Juan José Omella. Ha acceptat gustosament la invitació i la seva reflexió se centrarà en la parròquia com a una comunitat que viu amb alegria i amb esperança la fe que el Senyor convida i mana transmetre.

En aquest mes de maig que recordem de manera especial a la Verge Maria, posarem també la nostra Assemblea Diocesana sota la seva protecció. Esteu tots convidats a participar-hi.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre