SEGRE
Felicitar i compartir alegries

Felicitar i compartir alegriesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Al llarg d’aquest curs us ha arribat la notícia que algunes congregacions religioses han celebrat un esdeveniment propi amb especial esplendor. Us ho recordo avui, solemnitat de la Santíssima Trinitat, Jornada de la Vida Contemplativa en tota l’Església. Nosaltres comptem amb la comunitat de Carmelites de la Caparrella que sempre preguen per tota la nostra diòcesi. Gràcies. També dir-vos que ja els he expressat la meva felicitació i el meu reconeixement a tots. Ara sento el deure de mencionar alguns dels fets significatius que celebren les comunitat religioses i que serviran d’acció de gràcies per la seva implicació en els plans pastorals i per la seva tasca evangelitzadora. Vegem.

1. L’Ordre de la Mercè, amb parròquia a la nostra ciutat i amb dedicació a altres activitats del mateix carisma a la presó o en la reinserció de presos, celebra els 800 anys de la seva fundació pel català Sant Pere Nolasc l’any 1218.

2. Els Germans Maristes, amb la seva obra educativa al col·legi Montserrat i la seva obra social en els barris de la Mariola i Balàfia, celebra els 200 anys de la seva existència quan Marcel·lí de Champagnat va fundar aquesta congregació al nord de França l’any 1718.

3. Les Germanetes dels Ancians Desamparats han restaurat la seva primera casa-asil a la localitat d’Aitona i l’han inaugurat com a casa-museu, juntament amb d’altres dependències i el jardí per què el puguin gaudir els actuals usuaris. A més han col·locat una bonica imatge de la seva fundadora, santa Teresa Jornet, en el transitat camí de Sant Miquel situat a la muntanya de Montserrat.

4. Els Pares Claretians, amb parròquia a la nostra ciutat, han celebrat la beatificació de 108 membres dels seu institut assassinats en la persecució religiosa de l’any 1936.

5. Els Pares Salesians, amb dues parròquies i una important obra social al seu càrrec, han celebrat el nomenament com a Arquebisbe de Rabat que va ser el seu Provincial, el P. Cristóbal López.

6. Les Germanes Carmelites Teresianes, fundades pel Pare Palau, van celebrar el mes de novembre passat a Aitona la II Trobada de la Família Palautiana.

Com podeu comprovar són moltes les efemèrides per les quals alegrar-nos i compartir la gratitud amb i cap aquestes comunitats religioses que tan aporten a la nostra vida diocesana. Ho fem des d’aquestes línies i demanem a Déu que puguem conservar aquests carismes durant molts anys entre nosaltres. En aquest sentit, no volem acabar aquest reconeixement sense mencionar el nom dels religiosos que han mort en els últims mesos: el P. Suñol, jesuïta; la M. Milagros Ruiz Diego, de les Missioneres Esclaves de l’Immaculat Cor de Maria; la G. Gregoria Zalduegui, de les Carmelites Teresianes, i la M. Olimpia Couso, de les Franciscanes Missioneres de la Mare del Diví Pastor. Pregueu al Senyor pel seu etern descans.

Felicitar i compartir alegries

Felicitar i compartir alegriesSEGRE

tracking