SEGRE
Enviar per donar testimoni

Enviar per donar testimoniSEGRE

Creado:

Actualizado:

A llarg de l’any tenim tres cites que congreguen tots els membres de la diòcesi: la Festa de l’Enviament, a principis de setembre; la Missa Crismal, durant la Setmana Santa i l’Assemblea Diocesana, durant l’últim dissabte de maig a la Casa de l’Església. És cert que hi ha moltes altres trobades lúdiques, celebratives o formatives que superen els límits parroquials i són motiu d’intercanvis de parers i agraïments, però accentuem aquestes tres dates que estan consolidades i permeten una visió conjunta de tota la diòcesi.

Ara us parlo només de la Festa de l’Enviament, que la celebrarem el proper dijous a la tarda, a la catedral. En primer lloc, per convidar-vos a tots a participar-hi. És possible que en sigueu coneixedors perquè els responsables de la comunitats ja ho sabien des del final de curs i ho han ressenyat en els seus respectius calendaris. Veniu i sentiu-vos responsables de les alegries i les esperances dels altres germans. En segon lloc, perquè pregueu per aquest acte. En tercer lloc, per animar a noves incorporacions a les tasques diocesanes.

La diòcesi necessita les aportacions i les sensibilitats de tots els seus membres. Mai ningú no pot ni ha de sentir-se exclòs de la seva participació. Tots som necessaris i entre tots manifestarem al món l’alegria de la fe i el testimoniatge joiós de la nostra vida. El sentit d’aquest acte es basa en la necessitat de comprovar que tots som enviats a anunciar Jesucrist; que l’Església ens envia per aquesta missió. Que ho farem amb les nostres paraules, amb la nostra escriptura i, sobretot, amb les nostres obres. És una exigència de tots els batejat. Hi ha moments o encàrrecs que es concreten en un nomenament escrit; altres vegades respon a la crida i resposta, en aquesta relació íntima Mestre-deixeble, com a compromís estable en els diversos nivells de la nostra col·laboració eclesial.

Les paraules del papa Francesc ens poden il·luminar en aquest plantejament. Afirma en el número 131 de la Gaudete et Exsultate: “Mirem Jesús: la seva compassió no era paralitzadora, tímida o avergonyida... El movia a sortir de si mateix amb força per anunciar, per enviar en missió, per enviar a guarir i a alliberar... Som fràgils, però portadors d’un tresor que ens fa grans i que pot fer més bons i feliços els qui el rebin. L’audàcia i el coratge apostòlic són constitutius de la missió”.

L’Església en general, i la nostra diòcesi en particular, vol seguir el mandat del Senyor i col·laborar amb ell en la seva missió. En aquesta mateixa línia que inicia l’esdeveniment de Pentecosta ens envia l’Església a cada un de nosaltres perquè, en les diferents tasques i encàrrecs pastorals, fem present allò que significa. Gràcies a tots i poseu la vostra mirada al servei que presteu a tothom, sense exclusions ni rebuigs.

Amb la meva benedicció i afecte.

Enviar per donar testimoni

Enviar per donar testimoniSEGRE

tracking