x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

PROP DE VOSALTRES
  • SALVADOR GIMÉNEZ VALLS

Un sínode per a joves

Actualizada 30/09/2018 a las 09:38
Un sínode per a joves

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Un sínode per a joves

SEGRE

Benvolguts diocesans:

L’últim Sínode, dividit temporalment en dues parts, va tractar el tema del matrimoni i de la família el fruit més significatiu del qual va ser l’Exhortació Apostòlica Amoris Laetitia (2016). Molts de vosaltres heu llegit el text del Papa, que resumeix una gran quantitat de reflexions de bisbes de tot el món amb tècnics i altres convidats que durant dos mesos, reunits a Roma, van tractar el tema proposat. Per descomptat hi va haver una preparació prèvia amb enquestes i petició de dades a centres universitaris, a comunitats diocesanes i a tots els bisbes. El temps d’aquesta preparació va ser de quasi dos anys.

El proper 3 d’octubre començarà a Roma la XV Assemblea General Ordinària d’un nou Sínode. El tema de reflexió té el següent títol Els joves, la fe i el discerniment vocacional. Acabarà el dia 28 del mateix mes. Aquest esdeveniment ha estat precedit de moltes consultes, treballs i estudis que, promoguts per la mateixa Secretaria, han arribat a totes les comunitats de l’Església universal. Ja fa temps que molts grups, sobretot aquells amb especial responsabilitat amb els joves, treballen aportant idees i experiències perquè a l’Assemblea siguin estudiades. Així ho hem fet també a la nostra diòcesi. Recordeu que l’últim Aplec de l’Esperit de totes les diòcesis catalanes, celebrat a Tortosa, va tenir també una clara referència sinodal.

Amb les aportacions rebudes de tot el món s’ha confeccionat un text o instrument de treball, que serà la base dels diàlegs i les discussions de l’Assemblea. Aquest text és públic i s’ha enviat a tot arreu perquè es conegui i s’enriqueixi. Conté tres parts i una conclusió; comença amb una presentació i una introducció en la qual s’expliquen les finalitats del Sínode i el mètode del discerniment. Els títols de les parts són els següents: I. Reconèixer: l’Església en escolta de la realitat (desenvolupat en cinc capítols). II. Interpretar: fe i discerniment vocacional (amb quatre capítols). III. Triar: camins de conversió pastoral i missionera (amb quatre capítols). La conclusió té tres petits apartats: La vocació universal a la santedat; la joventut, un temps per a la santedat; joves sants i joventut dels sants. Aquest document acaba amb una oració per al sínode.

Amb aquesta breu informació us demano a tots tres coses: que pregueu pels fruits d’aquest Sínode, que us preocupeu dels joves que viuen al vostre costat, en les famílies o en les parròquies, o en els col·legis o en diferents grups de formació o de lleure: per acabar que ens exigiu als pastors de l’Església i als altres responsables juvenils coherència i valentia per fer front als problemes i desafiaments que ens presenta la joventut actual. Coherència (paraules i obres) cap als nostres joves catòlics i valentia per presentar amb molt d’ànim i esperança el missatge de Jesucrist a tots aquells que no l’han escoltat mai o, després de la seva iniciació cristiana, s’han cansat o no participen en les nostres comunitats de fe.

Amb la meva benedicció i afecte.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre