SEGRE
Setmana de la Bíblia

Setmana de la BíbliaSEGRE

Creado:

Actualizado:

També els estudiosos de la Bíblia van intentar respondre a aquesta inquietant pregunta. Ells mateixos estan agrupats a l’Associació Bíblica de Catalunya i ja fa tres anys que van proposar als bisbes de les nostres diòcesis l’ampliació del radi d’acció amb la finalitat que més gent conegués i li agradés la lectura dels textos bíblics. Reconeixen que sempre tenen persones interessades en l’estudi de la Sagrada Escriptura i expliquen, amb bons resultats en els alumnes, paraules, frases, passatges i continguts bíblics a les aules de la Facultat. Però volen anar més enllà. Pretenen generalitzar la lectura de la Bíblia i l’oració consegüent entre el poble cristià i normalitzar entre les famílies catòliques la proximitat al llibre sagrat.

I es va forjar una resposta relativament senzilla de portar a terme. Fa dos anys va començar la iniciativa, acceptada pels bisbes i recollida amb interès pels responsables de les parròquies i de les comunitats, que consistia, i ho repeteixen aquest any, a proposar una setmana entorn la Bíblia per a totes les diòcesis i per a totes les parròquies al voltant del primer diumenge d’Advent. Les accions concretes en aquest sentit es deixen al bon criteri dels rectors i col·laboradors en parròquies, centres educatius i moviments apostòlics.

A la nostra diòcesi s’articula la proposta de la següent manera: es fa arribar la notícia a tots els rectors perquè en les seves orientacions dominicals desenvolupin el contingut d’aquest tema. Que fomentin en tots els grups parroquials la lectura de la Bíblia. Que ajudin a totes les famílies a adquirir el llibre, a tenir-lo en un lloc preferent i a acudir a ell de manera habitual. Que donin publicitat a tot el material escrit o audiovisual que els arribi per a aquesta finalitat. Que organitzin conferències, cursos i estudis sobre la Bíblia per als feligresos. Finalment, es pretén que el màxim de gent pugui participar en les accions que promogui la diòcesi.

A més de les coses exposades anteriorment, la nostra proposta consta de dos actes: una pregària bíblica a l’IREL el proper dimarts 27, a partir de les 20 del vespre, i una explicació d’escenes bíbliques contingudes en els capitells de les columnes de l’edifici més emblemàtic de Lleida i que esperem que aviat es converteixi en patrimoni de la humanitat, la Seu Vella. Uns experts en art i en Bíblia, Josep Tort, Mar Pérez i Núria Piqué explicaran el significat de les imatges esculpides el pròxim dimecres, 28, a partir de las 19.30 h. Us hi esperem. Ningú quedarà defraudat i tindrà una efecte multiplicador perquè us servirà per fer el mateix amb els vostres amics i familiars.

Amb la meva benedicció i afecte.

Setmana de la Bíblia

Setmana de la BíbliaSEGRE

tracking