SEGRE

PROP DE VOSALTRES

La visita pastoral a les parròquies

La visita pastoral a les parròquies

La visita pastoral a les parròquiesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Resumeixo per al vostre coneixement en aquestes línies la forma de realització de la visita pastoral a la parròquies, on el bisbe haurà d’atendre, segons les possibilitats de temps i de lloc els següents actes: celebrar la Santa Missa i predicar la Paraula de Déu, trobar-se amb el mossèn i amb els altres clergues col·laboradors seus, reunir-se amb el Consell parroquial i amb els diferents grups d’apostolat o associacions de fidels existents a la parròquia, trobar-se amb el consell per als assumptes econòmics, tenir una trobada amb els nens i joves de catequesi i conversar amb les catequistes, visitar les institucions catòliques que depenen de la parròquia, visitar malalts i saludar, segons el criteri del mossèn, les autoritats i els responsables d’altres institucions civils implantades en aquell lloc. També revisa i firma els llibres sacramentals i d’economia de la parròquia.

Per preparar la visita el mossèn, amb els seus col·laboradors, elabora un breu informe en el qual descriu la situació material i espiritual de la comunitat cristiana, des de l’anterior visita realitzada de manera que es pugui observar la seva evolució. Els informes que he rebut i estudiat fins ara mantenen les següents característiques: claredat en l’exposició, sinceritat en els projectes i activitats, llibertat i confiança en la petició d’ajudes per evangelitzar millor i amb més autenticitat.

Durant la visita he observat un alt grau de satisfacció per la presència del bisbe i per considerar l’esdeveniment com una gràcia de Déu i com una ocasió per revisar les diferents accions per millorar la nostra presència en la societat.

Tots necessitem demanar a Déu que augmenti en nosaltres la confiança per mirar el futur complint les seves orientacions i fent realitat la beneficiosa activitat de l’Església.

Amb la meva benedicció i afecte.

La visita pastoral a les parròquies

La visita pastoral a les parròquiesSEGRE

tracking