SEGRE
Seixanta anys de Mans Unides

Seixanta anys de Mans UnidesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Per la meva part, em sento obligat a col·laborar amb les meves paraules o amb els meus escrits en la difusió entre vosaltres d’aquesta magnífica iniciativa, perquè fa visible amb molta claredat les dues dimensions fonamentals de la nostra fe: la resposta personal i comunitària a seguir Jesús i la dedicació a solucionar els problemes dels germans més pobres de la terra. Habituats a comentaris superficials o a programes televisius prescindibles i escandalosos, que només aboquen el pitjor de l’ésser humà sobre les misèries morals dels altres, és alliçonador trobar aquesta manera d’actuar de Mans Unides que ennobleix el cor humà i treu el millor de sí mateix perquè el proïsme sigui atès per la seva dignitat, que neix de ser fills de Déu i germans de tots.

La campanya d’aquest any, centrada en el dejuni voluntari que es fa en tantes parròquies i en la petició de diners en múltiples centres escolars i llocs de culte, té un significat especial: Mans Unides fa 60 anys i estan de festa i agraïment. Desitgen compartir l’alegria amb tots nosaltres i volen recollir el testimoni d’aquelles primeres dones d’Acció Catòlica que es van comprometre a lluitar contra la fam a tot el món, amb un ideal particular: posar remei a la fam de pa, a la fam de cultura i a la fam de Déu. És un bon moment per recordar a milers de dones, moltes d’elles ja finades, i per agrair la seva tasca per tractar d’humanitzar amb la seva acció aquest món tan competitiu, tan tecnològic, tan globalitzat i intercomunicat, reticent a considerar la persona com el centre de tot.

I així continuen fins el dia d’avui a totes les diòcesis espanyoles. També a la nostra tenim un grup d’incondicionals en aquesta tasca de l’organització. En nom de tots, els agraeixo el seu compromís i la seva dedicació. Una paraula final sobre el lema d’aquest any: “Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones.” Vol ser un homenatge a aquestes dones que segueixen enmig de les dificultats de la història construint família, sostenint les seves comunitats i poblats, educant els seus fills, cuidant la seva salut i promovent la vida en totes les seves dimensions. Mans Unides ho fa no només amb paraules sinó amb els fets que permanentment expliquen a la societat. Us convido a cooperar amb aquesta benèfica institució que ha estat testimoni privilegiat de la tendresa de Déu, de l’alegria de la solidaritat i ha generat, per la seva bona gestió i per la seva adequada comunicació, una gran confiança entre nosaltres.

Amb la meva benedicció i afecte.

Seixanta anys de Mans Unides

Seixanta anys de Mans UnidesSEGRE

tracking