SEGRE
Un nou curs pastoral (i 2)

Un nou curs pastoral (i 2)SEGRE

Creado:

Actualizado:

Després de la introducció feta diumenge passat, en aquesta segona part enumero alguns esdeveniments de l’Església que haurem de tenir en compte per a aquest curs.

Respecte a l’Església universal, hi ha dos esdeveniments que marcaran les nostres agendes: el Sínode de Bisbes sobre l’Amazònia, amb el tema de l’evangelització en aquella zona empobrida d’Amèrica del Sud, L’octubre missioner, que és una proposta del papa per a tots els catòlics durant tot un mes amb la missió en el punt de mira; l’oració, la col·laboració econòmica i el servei personal als pobles més pobres. Tot ens compromet per fer arribar el missatge del Senyor a tot arreu.

Respecte a l’Església a Espanya, el mes de febrer se celebrarà el Congrés de Laics a Madrid. La nostra diòcesi participarà amb un grup de laics que ha preparat la seva presència amb el treball realitzat durant els últims mesos.

Respecte a l’Església a Catalunya, les diòcesis amb seu a Catalunya preparen la celebració del XXV aniversari del Concili Provincial Tarraconense amb algun acte comú per a tots i amb determinades iniciatives, encara no concretades, en les seves respectives seus. També s’han previst una Trobada de catequistes a Vic el proper mes de novembre, la nova traducció del Missal Romà i, a més, la coordinació permanent dels altres sectors pastorals amb propostes conjuntes bianuals o trianuals.

Respecte a la nostra diòcesi, serà un any de consultes perquè tothom pugui reflexionar sobre un nou pla pastoral que es començarà a posar en marxa el curs següent. L’Assemblea Diocesana del passat mes de maig així ho va acordar. Les consideracions proposades han estat fruit del diàleg en el si del Consell Presbiteral i del Consell de Pastoral. D’aquí a uns dies es distribuirà una Guia per a la reflexió i perquè persones o grups puguin aportar idees i suggeriments per tal d’elaborar aquest projecte. És una responsabilitat de tots i amb tots volem comptar. Segurament és la proposta més significativa per a aquest nou curs. El resultat es presentarà a l’Assemblea Diocesana a finals del proper mes de maig.

El mes de novembre es podran venerar les relíquies de santa Bernadette Soubirous, que recorreran alguns centres de culte de la nostra ciutat.

Una invitació especial perquè tots els catòlics participin en tres actes que aglutinen totes les comunitats de la diòcesi: Dia de l’Enviament, a la catedral, el dijous 19 de setembre; la Missa Crismal, a la catedral, el dimarts 7 d’abril; l’Assemblea Diocesana, a la Casa de l’Església, el dissabte dia 29 de maig. Són tres celebracions que s’han consolidat al llarg dels anys i que són viscudes amb gran alegria per la immensa majoria dels participants.

Respecte a la parròquia, comunitat o moviment de cadascú, no es pot enumerar aquí la gran quantitat d’actes que cada institució celebra per motius ben diferents. Només m’atreveixo a demanar que col·laboreu en la seva realització, ja sigui en la celebració de la festa major, ja sigui organitzant l’atenció als malalts o bé presentant algun acte concret que ajudi els altres a participar en l’experiència cristiana de la vida.

Amb la meva benedicció i afecte.

Un nou curs pastoral (i 2)

Un nou curs pastoral (i 2)SEGRE

tracking