SEGRE
El diumenge del Domund

El diumenge del DomundSEGRE

Creado:

Actualizado:

En aquest comentari em centro, com ho faig tots els anys, a ressaltar la importància d’aquest diumenge per a totes les nostres comunitats. El Domund ens permet a tothom reflexionar sobre un aspecte essencial de la nostra vida cristiana, com és el compromís d’anunciar amb paraules i fets l’evangeli de Jesucrist. Al mateix temps sentir-nos propers i corresponsables amb tots els missioners que, lluny de les seves cases, dediquen la seva vida a mostrar la caritat del Senyor en tots els països del món.

El lema d’aquest any és el següent: “Batejats i enviats, L’església de Crist en missió en el món.” Amb les paraules que composen aquest anunci es resumeix amb claredat el que ens demana l’Església en aquests moments. A tot el món existeixen centres de missió, fundats alguns dels quals fa molts anys, per donar a conèixer la singularitat de la salvació del Senyor, que es concreta en la caritat que Ell ens va enviar i que és una exigència per haver estat batejats. Des del nostre baptisme hem rebut la gràcia de ser enviats a complir la doble dimensió de la caritat, presentar Crist i atendre les necessitats dels nostres germans. Hi ha un matís especial en el lema d’aquest any, la crida a sentir-nos tots missioners allà on visquem. No és una qüestió que afecti poca gent, que ens semblen valents en la seva decisió i compromís i als qui professem una profunda admiració i un gran reconeixement. La missió ens afecta a tots.

La nostra diòcesi també vol estar a l’altura d’aquesta missió. Cada comunitat i cada persona ha col·laborat activament des de sempre en aquesta sol·licitud eclesial. S’ha encoratjat i ha acompanyat alguns cristians que, deixant la seva família, han marxat a terres llunyanes per servir les comunitats més pobres. Des d’aquí hem intentat fomentar vocacions missioneres i hem participat en les diverses campanyes per pregar i per ajudar econòmicament qui més ho necessita. Queda constància de la generositat i del subsegüent agraïment diocesà als homes i dones del passat i als que encara continuen en terres de missió.

El lema d’enguany insisteix en el compromís i la participació de tots nosaltres, que habitem en unes zones del món molt estables i benestants; amb problemes de diversa índole però sense carències estructurals serioses en el camp de l’educació, salut, seguretat o serveis socials. Existeixen encara avui comunitats molt pobres i en algunes encara no coneixen Crist. Estem obligats a donar ajuda material i humana.

A causa del mencionat Mes Missioner s’han multiplicat les activitats amb aquest referent universal. Tot i que el centre estigui en aquest diumenge, participeu i enriquiu-vos de l’experiència missionera que s’ha organitzat per a tot el mes.

El diumenge del Domund

El diumenge del DomundSEGRE

tracking