SEGRE
Celebrem el Nadal

Celebrem el NadalSEGRE

Creado:

Actualizado:

Els cristians celebrem el naixement de Jesús, la qual cosa ha donat felicitat a tota la humanitat. Compartim amb tots l’anunci dels àngels als pastors quan assenyalaven el lloc de l’esdeveniment més impressionant que ha viscut la humanitat. Al mateix temps, anunciem als que ens envolten i a tot el món que Déu es fa home i acompanya les alegries i tristeses dels altres éssers humans per sempre.

L’anunci compartit i celebrat es presenta en els evangelis amb una potent expressió d’alegria. El Fill de Déu neix en un pessebre a la ciutat de Betlem perquè els seus pares no troben lloc a les posades on acudeixen. Experimenten la soledat, la indefensió i la debilitat davant un fet fonamental que marca el futur de tota família. La lectura dels evangelis ens commou intensament i, situant-nos en la mentalitat de Maria i Josep, comprenem la sensació de desemparament viscut. I no va ser així. Tots dos tenien plena confiança en el Déu de les promeses i que la seva paraula gran i potent es manifestaria amb claredat en la petitesa d’un nadó. “Des d’ara em diran benaurada totes les generacions, perquè el totpoderós obra en mi: el seu nom és sant,” Aquestes paraules de Maria expressen la proximitat de Déu que habita al cel amb el Fill que anava a néixer a la terra que ells ocupaven.

És un relat d’una gran bellesa i que atreu contínuament a infinitat de lectors. Pintors i poetes ho han reflectit en els seus quadres i en els seus versos al llarg dels segles. Han posat tota la seva energia a transmetre l’esdeveniment del Nadal del Salvador perquè el món cregui i modifiqui els seus comportaments buscant unes relacions humanes més fraternes, unes bases més sòlides per a la pau i unes situacions en què regni sempre la justícia per a tothom. I tot això és motiu perquè ens felicitem els uns als altres. Així ho diuen les paraules de Zacaries a l’evangeli de sant Lluc quan agraeix al Senyor el miraculós naixement de Joan: “Per l’amor entranyable del nostre Déu, ens visitarà un sol que ve del cel, per il·luminar els qui viuen a la fosca i en ombra de mort, i guiar els nostres passos per camins de la pau.”

Per descomptat que hi ha motiu en aquestes dates per parlar i viure l’alegria. Per mostrar i desitjar felicitat a tothom. I ho fem utilitzant un paper o uns missatges a través de les noves tecnologies. Posant tot l’afecte cap a les persones estimades. Fugint de la rutina o d’un costum generalitzat.

En el meu cas, un any més, he escrit una felicitació als amics des del cor. He repetit paraules que porten el significat més entranyable per a tothom: QUE EL NAIXEMENT DE JESUCRIST US OMPLI DE BENEDICCIONS I US CONCEDEIXI LA MÀXIMA FELICITAT.

Celebrem el Nadal

Celebrem el NadalSEGRE

tracking