x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

PROP DE VOSALTRES
  • SALVADOR GIMÉNEZ VALLS

Diumenge de la Paraula de Déu

Actualizada 26/01/2020 a las 10:04
Diumenge de la Paraula de Déu

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Diumenge de la Paraula de Déu

SEGRE
Diumenge de la Paraula de Déu

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Diumenge de la Paraula de Déu

SEGRE

Per a aquest any, el papa Francesc ha demanat a totes les diòcesis del món que, “després de la conclusió del Jubileu extraordinari de la misericòrdia, es pensés en un diumenge completament dedicat a la Paraula de Déu, per entendre la riquesa inesgotable que prové d’aquest diàleg constant de Déu amb el seu poble”. En una Carta Apostòlica que va firmar el passat 30 de setembre i que va enviar a tots els bisbes deia, el papa:

“Així doncs, estableixo que el III Diumenge del Temps Ordinari estigui dedicat a la celebració, reflexió i divulgació de la Paraula de Déu. Aquest diumenge es col·locarà en un moment oportú d’aquest període de l’any, en el qual estem convidats a enfortir els llaços amb els jueus i a resar per la unitat dels cristians. No es tracta d’una simple coincidència temporal: celebrar el Diumenge de la Paraula de Déu expressa un valor ecumènic, perquè la Sagrada Escriptura indica, als que es posen en actitud d’escolta, el camí a seguir per arribar a una autèntica i sòlida unitat.”

Tots sabeu que l’anomenat Temps Ordinari de l’Any Litúrgic comença després de les festes de Nadal, s’interromp amb el temps de la Quaresma i de la Pasqua, i es torna a reprendre després a les setmanes següents fins al temps d’Advent o preparació per al Nadal. Aquest diumenge, 26 de gener, és l’indicat pel papa per a aquesta jornada tan important.

Les nostres diòcesis han deixat enrere la seva iniciativa particular per sumar-se al projecte general del papa que resumeix en poques línies de la seva mencionada carta la importància de la Paraula de Déu per a tots. De forma especial per als creients, a qui aconsella, segons la seva responsabilitat eclesial, la seva formació i creixement espiritual amb la Bíblia com a suport. Per exemple, als catequistes, els diu que “sentin la urgència de renovar-se a través de la familiaritat i l’estudi de la Sagrada Escriptura per afavorir un veritable diàleg entre els qui l’escolten i la Paraula de Déu”. Parla dels predicadors i les homilies. Vincula l’Escriptura amb la fe dels creients i la participació en els sagraments. Posa exemples, en fi, del tracte que Jesús té amb la Paraula i els consells que ofereix als seus acompanyants i oients.

No és la meva intenció insistir més en aquesta línia d’actuació. Tots ho sabeu. Us demano fer un esforç per apropar la vostra ment i el vostre cor a la Paraula de Déu; que dediqueu un temps a la seva lectura i que sapigueu donar-la a conèixer als més joves de les vostres famílies.

Us convido també a participar en les dues activitats que hem programat a la nostra diòcesi per aquesta setmana: el dimarts dia 28, a les 19.30 hores s’ha previst al Museu de Lleida una sessió explicativa amb els tapissos amb tema bíblic que conserven, i el dia 29 a les 20 hores, una vetlla de pregària a l’oratori de l’IREL.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre