SEGRE
icon

icon

Creado:

Actualizado:

Les seues rialles, moltes i contagioses, són de veritat, com la seua tristor o el seu disgust. No fingeix ni fa el paper que toca. Quan li deixes anar el típic “què tal?” retòric i massa vegades desinteressat, ella contesta i t’explica com se sent. Reacciona a la ironia amb una resposta inconcreta que et dóna a entendre que, o li parles clar com fa ella, o val més que ho deixem estar.

La Meri no enganya però tampoc no en deixa passar ni una. A Lleida TV rep els convidats dels programes amb un llistat ben endreçat i no hi ha qui s’atreveixi a desafiar-la. Ni confiances ni res: si a algú no li toca maquillar-se, s’haurà d’esperar. I, si no, haver arribat abans. Amb la feina és rigorosa i disciplinada, però quan la té feta i sent música, el cos se li mou sol. Com li agrada una festa, a la Meri! Ara deu estar nerviosa i emocionada perquè dissabte Down Lleida celebra els actes del Dia Mundial de la Síndrome de Down. S’ha passejat, pacient, per la redacció amb el programa d’activitats per convidar tothom a la seua festa. “Canvia la teva mirada”, ens diu l’entitat enguany. I això és el que ha fet la Meri amb els qui la tenim de companya des de fa ja 6 anys. Hem après d’ella tant o més que ella de nosaltres. Perquè la Meri, com jo, és capaç de fer unes coses i incapaç de fer-ne d’altres, almenys de moment. Per exemple, jo no sabria posar ordre com ho fa ella, no sóc tan endreçada ni disciplinada. A més, els ho asseguro, sóc absolutament incapaç de ballar amb el ritme que balla la Meri! I què fem normalment amb les coses que no sabem fer? Amagar-les. Procurem sempre destacar les nostres virtuts i habilitats, el que ens surt bé, mai el que no sabem fer. Per què llavors, en alguns casos, ens entestem a remarcar discapacitats per sobre de capacitats? Fora prejudicis i fora paternalismes.

Que no ens encegui un cromosoma! Entitats com Down Lleida obren portes que feia segles que estaven tancades amb pany i forrellat. Deixem-les entrar i donem-los la benvinguda juntament amb les gràcies per haver tombat tants murs. Que valdrà la pena, els ho asseguro perquè m’ho ha demostrat la Meri. No els diré que és una més perquè això amb ella és impossible.

Meri, tu ja ho saps, ets l’estrella de la tele! T’ho guanyes cada dia. Gràcies per tot!

tracking