SEGRE
icon

icon

Creado:

Actualizado:

No em va oferir els millors caragols del món, només va dir: “et canviaran la vida”. Sí, clar, com si jo no n’entengués, de caragols... vaig pensar. I vaig fer un somriure d’aquells per quedar bé. Que poc coneixia la Montse!

Ara ho sé: és valenta, insistent i captivadora. Una aconseguidora d’impossibles. Només cal plantejar-li un repte perquè el seu cervell comenci a treballar. Sempre té una història per explicar i una estona per escoltar. És capaç de deixar anar la realitat més crua amb una rialla o de tirar la cavalleria per sobre amb tota l’educació del món. No deixa indiferent ni fa distincions.

Va instal·lar-se als peus de la Seu Vella prenent les regnes d’un antic negoci: el Blasi. I va fer-ho convidant el veïnat en la que era tota una declaració d’intencions. Només volia un bareto però, en poc temps, l’establiment que va adoptar i reobrir s’ha convertit en un punt de trobada a Lleida. Un lloc per riure i xerrar fent una barreja, un entrepà de llamàntol o una taronja tropical.

I, tot plegat, en un entorn de família sense lligams de sang, la que ha creat la Montse amb clients i treballadors. S’ha guanyat la confiança del seu gran equip que, mentre corre amunt i avall, saluda els habituals pel nom i recorda si prenen cafè o tallat. La Montse, emprenedora d’il·lusions, va fer una aposta pel districte Mercat del Pla quan hi calia una empenta. I el que ha aconseguit és un espai de celebració, de dinars improvisats i de coneguts que es fan amics.

S’hi ha deixat la pell, encara que no tothom hagi complert les promeses de donar una nova vida al centre històric. Amb la llavor posada i la planta ufanosa, la Montse ha decidit que ja en té prou de Blasi. I si ho ha decidit, ja podem dir missa la resta. Assegura que no pensa en cap altra aventura empresarial, però no ens la creiem.

Qualsevol dia tindrà una idea genial i la farà realitat com qui no vol la cosa. Serà aquí o a la fi del món, això a ella tant li fa, però a nosaltres no. Els assidus del Blasi, que ella s’ha assegurat que segueixi funcionant, esperem que sigui ben a prop per gaudir-la i perquè una ciutat no hauria de deixar escapar el talent i l’emprenedoria amb els temps que corren. La Montse tenia raó: ens ha canviat la vida, però no han estat només els caragols.

icon

icon

tracking