SEGRE

Creado:

Actualizado:

Senyores i senyors, ja tenim el culebrot de l’any! Ni la cinquena temporada de La Casa de Papel ni la pròxima pel·li de Bond, James Bond aconseguirien fer ombra al serial del bisbe Novell.

Ai, senyor, senyor! Amb la seua fugida muda, s’ha convertit en el nostre Ralph de Bricassart, l’atractiu capellà interpretat per Richard Chamberlain que provava de combinar l’ambició de poder eclesiàstic amb l’amor irrefrenable que sentia per Meggie Cleary. La minisèrie El pájaro espino, basada en la novel·la de Colleen McCullough, potser no els sonarà als mil·lenistes però va ser als vuitanta la segona més vista de la història de la televisió, només superada per Raíces.

Segurament marcada amb dos rombes, algunes vam fer mans i mànigues per pescar alguna cosa.

El morbo és cridaner, no m’ho negaran. Per això ara, qui més qui menys es deixa captivar per la història d’un bisbe que ni confirma ni desmenteix.

Mentre la diòcesi de Solsona resa per ell i la parròquia se sent abandonada, tot indica que Novell s’ha enamorat.

En circumstàncies normals, comprendria i empatitzaria, però aquest monsenyor s’ha afartat d’alliçonar tothom defensant causes delirants. N’ha dit de l’alçada d’un campanar! El jovenot de qui s’esperava progressisme va resultar ser arcaic, conservador a més no poder i alguna cosa més fosca que no diré per respecte cap a vostès.

Entre les seues perles hi ha el rebuig a l’ús del preservatiu i la defensa de la castedat per evitar malalties, l’absoluta convicció que l’homosexualitat és una patologia o un trauma i l’avortament, el genocidi més greu de la humanitat.

Per suposat, porta tancada a les dones a l’església i de divorcis, ni parlar-ne. Però pel que diuen, diuen, diuen, Novell s’ha rendit a una passió que el fa entrar en contradiccions.

Està vist que, per predicar, s’han de tenir sempre i per sempre les mans netes, molt netes.

Ara bé, no caiguem en la trampa d’assenyalar la senyora en qüestió com la gran temptació del bisbe, deixem estar allò d’Eva i la serp que, contra el dimoni, el nostre protagonista es veu que té tirada pels exorcismes i les teràpies de conversió. A l’espera de nous capítols, permetin-me fer la broma i assegurar –sense ànim d’ofendre– que de les mels de l’amor i l’atracció no se n’escapa ni déu.

.

tracking