SEGRE

TRIBUNA

Ets la força que ha de fer avançar Lleida

president del grup municipal de ciu a la paeria

Ets la força que ha de fer avançar Lleida

Ets la força que ha de fer avançar Lleida

Creado:

Actualizado:

Precisament el nou Partit Demòcrata Català (PDC) ha assumit el repte de reconnectar amb la societat i amb sectors que han perdut la confiança en la manera de fer arran de determinades actituds distanciades del sentir de la majoria.

El PDC té un tarannà obert, transparent, amb vocació de ser útil, d’explicar-se i obrir-se mitjançant un diàleg permanent. I aquesta actitud es fa més palesa que mai en la responsabilitat d’escollir els candidats que dirigiran l’estructura territorial, on l’associat és part imprescindible d’aquest procés.

Donar veu i escoltar les bases en la mida en què ho està fent el Partit Demòcrata –on les eines digitals de participació formen part del seu eix vertebrador– s’allunya de les dinàmiques d’altres formacions polítiques. Diria que, fins i tot, algunes d’elles ens observen amb enveja sana.

M’identifico totalment amb aquesta manera de fer, que predico i practico per gestionar Lleida.

Treballar, escoltar, trepitjar carrer, servir i sumar per eixamplar són valors que defineixen el meu compromís per fer efectiva la coresponsabilitat dels ciutadans. Per això, aposto clarament per posar a l’abast els mecanismes de participació que ens permetin obrir l’Ajuntament als lleidatans i lleidatanes i afavorir una estructura institucional col·laborativa per fomentar la transparència i implicar-los en la presa de decisions.

La participació és un objectiu ineludible a hores d’ara i és l’eina indispensable per afavorir la capacitat d’influència de les persones en els diferents àmbits de la seva vida quotidiana per dotar-la de més qualitat i fer-la més fàcil.

Es fa imprescindible, doncs, que Lleida faci un salt endavant i passi pàgina a formes més pròpies de la Transició o dels primers anys de la Democràcia que dels temps actuals.

Ha arribat l’hora de creure fermament que serem allò que vulguem ser. I per aquest motiu, ja fa mesos que instem a obrir els pressupostos als veïns i veïnes de Lleida perquè siguin ells qui prioritzin les inversions més adequades per al seu barri, ja que ningú millor que ells coneixen què hi fa falta.

En aquest sentit, també proposem instaurar un sistema de consulta ciutadana per donar-los veu en temes estratègics i projectes emblemàtics de ciutat. No ens ha de fer por sotmetre a debat qüestions que ens afecten a tots i escollir la millor opció d’entre totes les possibles. Tanmateix, l’equip de govern de la Paeria encara té pendent de modificació el Reglament de Participació, pas previ imprescindible per poder activar els mecanismes d’implicació de la ciutadania i de les entitats en el dia a dia de la gestió municipal. Davant d’aquesta situació, continuarem treballant perquè els lleidatans i lleidatanes prenguin una major consciència en els afers públics i perquè a la capital del territori es faci un pas important en pro del rigor i de la transparència.

Seguirem combatius en la transformació de la realitat municipal per donar-te prioritat. Tu ets la força que ha de fer avançar Lleida. Com deia l’antropòloga Margaret Mead: “No dubtis mai que un petit grup de ciutadans pensants i compromesos puguin canviar

el món. De fet, són els únics que ho han aconseguit.”

Ets la força que ha de fer avançar Lleida

Ets la força que ha de fer avançar Lleida

tracking