SEGRE

TRIBUNA

Nota d'aclariment de Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona

BISBE DE SOLSONA

Nota d’aclariment de Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona

Nota d’aclariment de Mons. Xavier Novell, bisbe de SolsonaSEGRE

Creado:

Actualizado:

La meva glossa del dia 21 de maig passat ha suscitat un seguit de comunicats, reprovacions i manifestacions contràries a les meves paraules. Molts m’han demanat que rectifiqués el contingut del meu escrit. Al mateix temps, molts fidels m’han animat a mantenir-me ferm contra aquesta persecució.

No he parlat fins ara perquè no veig res a rectificar ni m’han atemorit les amenaces polítiques. Motiva aquesta nota la inquietud de consciència per si algú s’ha sentit ferit o culpabilitzat per les meves paraules i la insistència d’alguns a considerar el meu silenci perjudicial per a la convivència social i per a l’Església.

En aquesta nota, que serà publicada al Full Diocesà del diumenge 11 de juny, i que ara divulgo, em sento amb la llibertat i la responsabilitat d’afirmar que:

1.- No he cercat d’ofendre ningú,

però demano disculpes als pares i mares que s’hagin sentit dolguts. He rebut trucades i cartes d’alguns d’ells i lamento que s’hagin sentit jutjats per la meva pregunta. Així mateix he agraït aquells que han entès de forma correcta que jo no vinculava ni exclusivament ni directament l’homosexualitat i l’absència de la figura paterna. No em costa reconèixer que hauria estat un encert afegir allò que el Sant Pare diu a Amoris Laetitia 250: “Amb els Pares Sinodals, he pres en consideració la situació de les famílies que viuen l’experiència de tenir en el seu si persones amb tendències homosexuals, una experiència gens fàcil ni per als pares ni per als seus fills”.

2.- No he discriminat ningú

ni he lesionat cap dret personal. Són falses les acusacions d’homofòbia que m’han adreçat. Estic absolutament convençut, com diu l’Església, que tota persona és digna de respecte sigui quina sigui la seva raça, nacionalitat, religió i tendència sexual. Faig meu també allò que continua dient el Papa Francesc a AL 250: “Per això, desitgem primer de tot reiterar que tota persona, independentment de la seva tendència sexual, ha de ser respectada en la seva dignitat i acollida amb respecte, procurant evitar «tot signe de discriminació injusta», i particularment qualsevol forma d’agressió i violència.”

3.- No és la meva intenció mantenir un conflicte obert

amb els partidaris de la ideologia de gènere, però no m’estaré de defensar el dret dels pastors de l’Església a ensenyar la doctrina catòlica, emparats en la llibertat d’expressió i la llibertat religiosa. Per això, que ningú dubti que continuaré presentant sense por la visió cristiana sobre la persona i les conseqüències morals que se’n deriven.

Nota d’aclariment de Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona

Nota d’aclariment de Mons. Xavier Novell, bisbe de SolsonaSEGRE

tracking