SEGRE

TRIBUNA

Noves estratègies davant de nous reptes

President de la Trobada Empresarial al Pirineu

Noves estratègies davant de nous reptes

Noves estratègies davant de nous reptesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Tot i que l’empresari és, per definició, adaptatiu, els escenaris que se li presenten al davant són força més trencadors amb el marc vigent que en períodes anteriors. Els canvis que impacten sobre el nostre empresariat són múltiples, constants i profunds; alguns, amb un impacte notable, com els canvis de d’ordre geopolític (nova administració nord-americana, Brexit, etc.).

Però els canvis de marc no són només els relatius a moviments en sentit contrari al de la globalització econòmica, sinó també els derivats d’una quarta revolució industrial i les múltiples transformacions associades a aquest procés, com la intel·ligència artificial o la robotització de processos. Es tracta de canvis que empenyen l’emergència de debats associats a quin serà el rol de l’empresari, ja que l’abordatge d’aquests canvis condiciona el futur de les empreses.

Cal que l’empresariat adopti estratègies adequades per afrontar-los amb èxit. Entre les estratègies, podem apuntar aquelles que aposten per models d’empresa sostenibles, basats en criteris de responsabilitat i de bona governança com a factor de competitivitat.

Un bon nombre d’empreses lleidatanes que aposten per la proximitat han sabut fer-la compatible amb la seva competitivitat global

Aquesta adaptabilitat al medi, a l’entorn, el posen de manifest un bon nombre d’empreses lleidatanes que aposten per la proximitat i que han sabut fer-la compatible amb el manteniment de la seva competitivitat en el marc global. Es tracta de realitats empresarials nascudes a casa nostra, capaces de competir amb els grans grups de productors i distribuïdors (en especial del sector agroalimentari) i, a la vegada, potenciar l’exportació del seu producte a d’altres països i continents.

L’empresari no pot afrontar l’evidència d’aquest marc canviant replegat sobre si mateix, sinó que hauria de fomentar espais de complicitat amb altres empreses per compartir els avantatges de la col·laboració i de l’adquisició de coneixement.

Les noves regles internacionals i les tecnologies que evolucionen a ritmes vertiginosos constitueixen un marc indefugible

Durant dos dies, la 28a Trobada Empresarial al Pirineu torna a posar a l’abast de l’empresari lleidatà, i per extensió també el català i l’andorrà, el coneixement necessari en forma de noves estratègies i experiències, per actuar davant de marcs que, com l’actual, ens porten a l’inici d’una nova època.

El lideratge empresarial requereix tenir ben present aquesta realitat i fer-ho amb la mirada posada en el futur. És a dir, cal emprendre decisions immediates i ser conscient que formen part d’una prudent visió de futur, a llarg termini, a resultes d’una adequada estratègia empresarial.

Noves estratègies davant de nous reptes

Noves estratègies davant de nous reptesSEGRE

tracking