SEGRE

TRIBUNA

Reactivem el Pla de l'Estació

Presidenta del Grup Municipal del Partit Popular

Reactivem el Pla de l’Estació

Reactivem el Pla de l’EstacióSEGRE

Creado:

Actualizado:

L’àmbit de l’Estació es configura com una àrea que segueix la via del tren des del carrer Alfred Perenya-Alcalde Recasens fins a l’avinguda del Segre, amb una superfície total de 13,66 hectàrees segons el Pla de Millora que el delimita urbanísticament.

Malgrat les actuacions realitzades en els darrers anys, la crisi econòmica i la manca d’actuacions concretes han paralitzat el projecte de renovació urbana que havia de generar aquesta nova part de la ciutat com a eix vertebrador de la ciutat. En aquesta transformació es troben implicades diverses administracions així com propietats privades que fan complexa unes actuacions de profund ajust.

Cal recordar que existeixen un conjunt de convenis urbanístics entre Ajuntament, Renfe, ADIF i la Generalitat de Catalunya que condicionen el marc d’entesa entre administracions i que han suposat inversions milionàries.

Superats els temps difícils, és necessari orientar els objectius en la mateixa direcció per garantir l’èxit de l’operació. I en aquest sentit passat 6 de març, es va celebrar a Madrid una reunió entre el Ministre de Foment i representants de l’Ajuntament amb l’objectiu de reactivar el Pla de l’Estació.

En aquella reunió a la qual vaig tenir l’honor d’assistir, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, es va comprometre amb l’Alcalde de Lleida a estudiar les possibles solucions sobre les fórmules de gestió del Pla entre ambdues administracions i Adif.

El projecte del Pla de l’Estació que estava paralitzat des de l’any 2010 s’ha de tornar a reprendre per continuar treballant amb el compromís que es va assolir al mes de maig de l’any 2017 quan la Paeria i Adif van acordar tornar a treballar per a la seva reactivació amb dos objectius prioritaris, reprendre el projecte de la nova terminal d’autobusos i promoure un canvi en el projecte del Pla de l’Estació, canviant els usos del sòl per guanyar pes el sostre comercial en detriment del residencial.

Amb aquest objectiu s’hauran d’actualitzar els usos dels diferents polígons d’actuació del Pla, definir el procediment de desafectació dels terrenys d’Adif i buscar fórmules de gestió més adequades, fixant un calendari d’actuacions.

La revisió del Pla de l’Estació s’ha d’adaptar a les necessitats del mercat actual, incrementant la superfície de sostre comercial fins als 60.000 metres quadrats, fet que possibilitarà la implantació d’una gran superfície comercial que connectarà amb l’eix comercial.

La necessitat d’impulsar el sector comercial de la nostra ciutat, com un factor estratègic, passa per garantir una dotació comercial adequada, ben estructurada i localitzada, potenciant així la relació del comerç tradicional amb les grans superfícies i afavorint, tanmateix, la cooperació comercial per enfortir el teixit econòmic de la ciutat.

En aquest sentit potenciar les grans àrees comercials dins de la trama urbana consolidada és una garantia per enfortir les sinergies i els vincles entre el comerç de gran format i el comerç tradicional.

Des del Grup Municipal del Partit Popular continuarem treballant en la reactivació del Pla de l’Estació com a gran projecte vertebrador per a la ciutat de Lleida.

Reactivem el Pla de l’Estació

Reactivem el Pla de l’EstacióSEGRE

tracking