SEGRE

TRIBUNA

FiraTàrrega, un espai de creativitat i convivència

Alcaldessa de Tàrrega

FiraTàrrega, un espai de creativitat i convivència

FiraTàrrega, un espai de creativitat i convivènciaSEGRE

Creado:

Actualizado:

FiraTàrrega 2018 ha iniciat, de nou, el seu camí. Com cada any, ens esperen uns dies apassionants que ens faran viatjar a través dels nous corrents de creació teatral.

A Tàrrega, tenim el privilegi d’organitzar la gran festa de les arts de carrer del nostre país. Enguany, no podem sinó tenir un record de suport als nostres presos i exiliats que no gaudeixen de llibertat i, per tant, els trobarem a faltar per compartir aquest projecte que ens il·lusiona.

I precisament enguany, proposem com a motiu discursiu de FiraTàrrega l’espai públic. Un breu text inicial del nostre programa de mà us proposa una possible reflexió vinculada a l’espai públic per tal generar un debat més relacionat amb trobar les millors preguntes que no pas les possibles respostes. Com a alcaldessa, i sobretot com a veïna d’una ciutat com Tàrrega, he après a descobrir i a redescobrir l’espai públic a través de les arts. I justament això és el que us proposem aquest any: que descobriu la ciutat de la mà de les arts i la cultura.

Des de la recuperació de la democràcia, Tàrrega és un referent a l’hora d’entendre la creativitat i la cultura, son 38 anys, i de forma cada vegada més àmplia, que ens hem fet més internacionals, arribant als cinc continents. I FiraTàrrega s’ha forjat com a espai de creativitat, d’expressió, d’aprenentatge i de convivència.

Aquesta és també una edició especial: l’última direcció artística del Jordi Duran, a qui felicito i agraeixo públicament la seva tasca durant tots aquests anys i que tanca un cicle artístic i discursiu perquè en comenci un de nou a partir de la Fira que ve. Ha estat un plaer gaudir, any rere any, de les propostes programades a FiraTàrrega que ens han portat de viatge a tants llocs del món, a tants estats d’ànim i a tantes històries, temàtiques i estètiques. Canvi i continuïtat, tancar i obrir cicles, finalitzar i tornar a iniciar de manera constant una fórmula que creiem que serveix per mantenir la tensió en l’atractiu de l’esdeveniment. Noves mirades, noves receptes, noves ambicions, aprenent i respectant tot allò que ha succeït. Hi estarem atents.

Aquests dies, les targarines i els targarins posarem com sempre tot el nostre esforç perquè tot sigui un èxit, que compartim amb el conjunt de les terres de Lleida i tot el país. Us hi esperem. Sereu, avui i sempre, benvinguts a la ciutat.

Bona Fira a tothom.

FiraTàrrega, un espai de creativitat i convivència

FiraTàrrega, un espai de creativitat i convivènciaSEGRE

tracking