SEGRE

TRIBUNA

La ciutat lluminosa i vital que farem

president del grup municipal del PDeCAT i Unió a la Paeria

La ciutat lluminosa i vital que farem

La ciutat lluminosa i vital que faremSEGRE

Creado:

Actualizado:

Quan parlem amb la gent que ens interpel·la sobre les coses que esperen que millorin a Lleida en el futur, més enllà de grans idees sobre la planificació urbanística o el desenvolupament econòmic de la nostra capital, hi ha uns quants temes que podríem considerar quotidians que es repeteixen gairebé en totes les converses.

La deficient neteja dels carrers, l’incivisme o l’estat d’abandó de determinats espais públics serien alguns d’aquests temes recurrents que preocupen la ciutadania perquè afecten la seva vida en el dia a dia i perquè condicionen negativament el grau de satisfacció i d’orgull pel lloc on han triat viure. Però per sobre d’aquestes qüestions, encara n’hi ha una altra que sobresurt especialment i que, a més, és transversal i que afecta tots els barris de la ciutat en major o menor mesura: la mala il·luminació de la via pública.

El nostre grup municipal ha emprès diverses iniciatives al llarg de tot aquest mandat per instar l’equip de govern a resoldre un problema que no només afecta la sensació subjectiva de benestar, sinó que té derivades en el camp de la seguretat que no es poden menystenir. L’última de les mesures intentades va ser la presentació al ple del mes de novembre del 2018 d’una moció que reclamava millorar la il·luminació dels nostres carrers i places a partir d’una auditoria al servei que presta la concessionària UTE Lleida-Llum, encarregada del servei des del 2014. El tripartit del 155 va rebutjar la moció i, a sobre, vam haver d’escoltar que la il·luminació de Lleida és un referent per a moltes altres ciutats que venen aquí per prendre nota del model instaurat des de finals del passat mandat. Segons per quins carrers es posin, ja cal que vinguin amb llanternes si s’hi volen veure...

Vist que l’equip de govern i els seus socis van rebutjar aquesta proposta que, principalment, buscava fer una anàlisi per saber exactament quina és la situació per, a continuació, adoptar les mesures correctores oportunes, el nostre grup municipal ha pres la iniciativa d’impulsar un procés participatiu per recollir les queixes que van en sentit contrari a l’opinió de l’equip de govern i els seus socis, per poder fer un diagnòstic sobre l’estat de salut real de la llum dels nostres carrers i incloure al programa electoral de Junts per Lleida a les municipals el compromís ferm de solucionar-ho a partir del mes de maig. Amb només un parell de dies d’haver anunciat aquesta iniciativa, ja hem recollit desenes de queixes concretes de ciutadans que se’ns adrecen per confirmar allò que qualsevol pot intuir només fent una passejada nocturna per Lleida: que tenim una mala il·luminació de la via pública que, a més, en determinats carrers, motiva una fonamentada sensació d’inseguretat. Les xarxes socials són un excel·lent instrument per fomentar la participació i recollir l’opinió dels nostres veïns, però a més també posem a disposició de qui vulgui aportar la seva queixa o la seva proposta de millora una adreça de correu electrònic, toni@tonipostius.cat, i un telèfon on enviar missatges de whatsapp, el 656 565 919. Durant el proper mes recopilarem tota la informació que ens arribi i, un cop processada, passarà a formar part dels compromisos amb què concorrerem a les urnes al mes de maig perquè estem segurs que més llum també vol dir més seguretat i més qualitat de vida.

Quan pensem en les capitals influents en les quals ens volem emmirallar, les imaginem com ciutats amb llum, com a sinònim d’activitat i de vida; quan pensem en llocs decadents, necessàriament se’ns representen mentalment foscos i bruts. La Lleida que volem ha de ser una capital lluminosa, neta i endreçada, com a condicions mínimes sobre les quals construir el projecte il·lusionant i de canvi que necessitem després de quaranta anys de governs socialistes. El temps del conformisme o de queixar-nos sense cap esperança que ningú faci cas de les nostres demandes ha de quedar enrere. Els lleidatans estem resolts a demostrar que hem pres consciència de poder canviar les coses que no ens agraden, la mala il·luminació dels carrers i tot allò que ens proposem. I l’ocasió per fer-ho se’ns presenta ara.

La ciutat lluminosa i vital que farem

La ciutat lluminosa i vital que faremSEGRE

tracking